Pereiti į pagrindinį turinį

Atskleista, kodėl orgazmą patiriančios moterys dažniau šypsosi

2013-07-03 22:00
Atskleista, kodėl orgazmą patiriančios moterys dažniau šypsosi
Atskleista, kodėl orgazmą patiriančios moterys dažniau šypsosi / Shutterstock nuotr.

Anot seksologų, daugelis moterų sekso metu patiria orgazmą ne taip dažnai, kaip joms norėtųsi.  Pateikiame keletą įdomių faktų apie moterų seksualumą ir orgazmą: Prancūzijos seksologai nustatė, kad orgazmą patiriančios damos šypsosi 2,5 karto dažniau nei moterys, kurioms šis jausmas nepažįstamas.Iškrovos metu išsiskiria endorfinai – hormonai, atsakingi už gerą nuotaiką.

Tais pačiais tyrimais nustatyta, kad žmonės, užsiimantys seksu rečiau nei du kartus per savaitę, nuotaikos šuolius patiria dukart dažniau nei žmonės, kurių lytinis gyvenimas yra reguliarus.

Dietologai rekomenduoja seksą naudoti kaip liekninančią priemonę: „iškrovos" metu organizme išsiskiria feniletilaminas – junginys, slopinantis apetitą. Orgazmas padeda nuo nemigos: jis slopina per dieną susikaupusią įtampą, atpalaiduoja organizmą ir taip jį paruošia miegui. Orgazmo akimirką patiriame fiziologines reakcijas, padedančias mums kovoti su infekcija (temperatūros padidėjimas, pulso padažnėjimas, prakaitavimas).

Prisiminkite, kokioje pozoje jūs dažniausiai pasiekiate orgazmą, kada glamonėjate save, apie ką fantazuojate ir pabandykite atkurti šią situacija gulant į lovą su mylimuoju. Jūsų organizmas pats užsiprogramuos patirti malonumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų