Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulinei AIDS dienai paminėti į Lietuvą atkeliavo 200 kg prezervatyvų

2010-11-08 10:58
Pasaulinei AIDS dienai paminėti į Lietuvą atkeliavo 200 kg prezervatyvų
Pasaulinei AIDS dienai paminėti į Lietuvą atkeliavo 200 kg prezervatyvų / "Dementra" nuotr.

ŽIV/AIDS paveiktų moterų ir jų artimųjų asociacija „Demetra”, prisijungusi prie tarptautinio projekto, gavo 200 kg prezervatyvų, supakuotų su lubrikantais.

Prezervatyvai bus nemokamai dalinami akcijų metu ir šviečiamuosiuose asociacijos „Demetra” renginiuose.

Pasaulinei AIDS dienai paminėti (gruodžio 1 d.) Lietuvai suteikti prezervatyvai bus nemokamai platinami renginių metu. Daugiau informacijos apie būsimus prezervatyvų dalinimus ir nemokamus ŽIV testavimus ieškokite internetiniame puslapyje www.demetra.lt

„LOVE CONDOMS“ kompanija – tai AIDS HEALTHCARE FOUNDATION projektas. Juo siekiama atkreipti dėmesį į paprasčiausią ir pigiausią būdą apsisaugoti nuo ŽIV. Tokių šalių kaip Uganda ir Nyderlandai patirtis parodė, kad laisvai prieinami prezervatyvai gali sumažinti ŽIV plitimą.

„Mes galime sustabdyti ŽIV ir AIDS. Kasmet gruodžio 1 dieną nusidriekiančios eilės žmonių, norinčių atlikti greituosius testus dėl ŽIV, rodo, kad egzistuoja poreikis žinoti. PSO duomenimis, daugybė žmonių gyvena nežinodami, kad turi ŽIV. Žmonės suvokia, kad jie rizikuoja kasdien. Todėl raginame viso pasaulio valstybes prisijungti prie LOVE CONDOMS projekto ir savo šalyje užtikrinti efektyviausią apsaugą nuo ŽIV“, - rašoma tinklalapyje www.lovecondoms.org   

Projekto pagrindinis tikslas – didinti prezervatyvų prieinamumą visiems, kuriems jie reikalingi ir kada reikalingi, sudaryti galimybes žmonėms greit pasitikrinti dėl ŽIV.

 „Esu įsitikinusi, kad lytiškai aktyviems asmenims prezervatyvai – efektyviausia priemonė, padedanti apsisaugoti nuo lytiškai plintančių ligų ir ŽIV“, - sako Rūta Jarašūnienė, ŽIV/AIDS paveiktų moterų ir jų artimųjų asociacijos „Demetra” gydytoja. 

„Prisijungdami prie tarptautinių projektų, mes toliau dirbame siekdami padidinti prieinamumą išsityrimo dėl ŽIV. Todėl raginame visus užsukti į mūsų organizaciją ir nemokamai atlikti greitąjį ŽIV testą. Jau po minutės žinosite testo rezultatus. Atlikę greitąjį testą dėl ŽIV, gaus prezervatyvų, kuriuos suteikė LOVE CONDOMS kampanija“, – sako Svetlana Kulšis, ŽIV/AIDS paveiktų moterų ir jų artimųjų asociacijos „Demetra” vadovė.    

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų