Pereiti į pagrindinį turinį

Atlyginimas – tik į debeto kortelės sąskaitą

2009-07-02 07:52
Naujovė: SEB klientai, iki šiol gaudavę atlyginimus į kredito kortelių sąskaitas, turės tam išsiimti debeto kortelę.
Naujovė: SEB klientai, iki šiol gaudavę atlyginimus į kredito kortelių sąskaitas, turės tam išsiimti debeto kortelę. / Roko Medonio nuotr.

Nuo liepos pabaigos gerokai paslaugų įkainius didinsiantis SEB bankas planuoja ir daugiau permainų. Nuo šiol banko klientai nebegalės gauti atlyginimo į kredito kortelės sąskaitą.

Informavo laišku

Dienraščio skaitytojai skundžiasi, kad jiems tai sukels nereikalingų rūpesčių ir atims nemažai brangaus laiko, mat vien dėl formalumo reikės pildyti įvairius dokumentus, eiti į banką ir stovėti eilėse.

"Jau keletą metų atlyginimą gaunu į SEB banko kredito kortelės sąskaitą. Aš taip pripratęs ir man patogu. Tačiau neseniai gavau laišką iš banko, kuriame teigiama, kad privalau darbdaviui pateikti prašymą nuo šiol mano atlyginimą pervesti į debeto kortelės sąskaitą. Tai nėra labai didelė problema. Tokią kortelę turiu, bet jos nenaudoju, net nežinau, ar ji dar galioja. Nesuprantu, kuo bloga dabartinė tvarka?" – sumišęs klausė vilnietis Vilius Mackonis.

Sistema geresnė, bet...

SEB banko atstovas Arvydas Žilinskas patikino, kad tai – techninis dalykas. Bankas keičia savo informacinę sistemą ir dėl to neišvengiami tam tikri pokyčiai.

"Kadangi rengiamės keisti pagrindinę banko informacinę sistemą, šiuo metu yra atliekami būtini parengiamieji darbai. Dalis jų susiję su jau esamų paslaugų, kurias bankas teikia savo klientams, funkcionalumu, todėl iš anksto informuojame savo klientus apie su tuo susijusius pokyčius", – sakė SEB banko Mokamųjų kortelių departamento direktorė Audronė Narkauskienė.

Naujojoje informacinėje sistemoje numatyta, kad darbo užmokestį bus galima pervesti tik į debeto mokėjimo kortelių sąskaitas. Dėl to dalies klientų laukia nepatogumai: teks ne tik eiti į banką naujos kortelės, bet ir įsiminti PIN kodą. Kaip kompensaciją SEB bankas visiems į kredito kortelių sąskaitas atlyginimą gaunantiems klientams debeto korteles išduos nemokamai.

Žadama, kad įdiegus naująją sistemą visomis banko paslaugomis klientai galės naudotis dar greičiau, patogiau ir saugiau.

Paslaugos brangsta

SEB bankas taip pat pranešė nuo šių metų liepos 29 d. didinantis paslaugų įkainius. Mokestis už valiutos pirkimo ar pardavimo operaciją grynaisiais pinigais šiame banke didės nuo 1 iki 3 litų, o vietinis lėšų pervedimas litais į sąskaitas SEB banke mokant internetu – nuo 0,80 iki 1 lito. Grynųjų pinigų išmokėjimo mokestis didinamas nuo 0,6 iki 0,7 proc. išmokamos sumos, o "Visos" vartojimo kredito kortelės išdavimas – nuo 15 litų iki 25 litų.

Banko atstovai, aiškindami brangimą, teigė, kad bankas nuolat analizuoja esamą padėtį, vertina sąnaudas ir atsižvelgęs į tai keičia įkainius. Kai kuriuos mokesčius didina ir kiti šalies bankai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų