Pereiti į pagrindinį turinį

K. Starkevičius: pirmiaisiais mano įsakymais bus mažinama biurokratinė našta ūkiams

2024-08-08 09:51

Naujai paskirtas žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius sako, kad antradienį pradėjęs eiti pareigas iškart sieks sumažinti biurokratiją ūkininkams.

P. Peleckio / BNS nuotr.

„Jau pirmomis dienomis pasirašysiu įsakymus, kurie būtent bus susiję su biurokratijos mažinimu. Tai duos jau bent tokį teigiamą emocinį krūvį ūkininkams, nes jie apie tai buvo kalbėję ne vieną kartą“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė K. Starkevičius.

„Buvo supaprastintos paramos sistemos, buvo paprasta ir aišku. Dabar tikrai yra daug tokių dalykų, kurie, galvoju, kodėl atsitiko, kuriuos lengva pataisyti. Jei turi politinę valią, o darbuotojai visi yra puikūs, jei politikas žino, ko nori, tada valdininkija, valstybės tarnautojai tą ir vykdo“, – teigė jis.

Anot K. Starkevičiaus, reikės pakeisti kai kuriuos žemės ūkio ministro įsakymus, galbūt inicijuoti ir įstatymų pakeitimus.

Politikas teigė planuojantis skatinti kartų kaitą ūkiuose.

„Labai svarbu, kad sugrįžtų jaunimas, perimtų ūkius. Tai jau vyksta“, – kalbėjo K. Starkevičius.

„Tikrai bus pakeitimai, gali nusiraminti (...) ūkininkai, ir ne tik ūkininkai, drąsiau grįžti į Lietuvą. Jei tie, kurie emigravę, nori sugrįžti į ūkį“, – pridūrė naujasis ministras.

K. Starkevičius taip pat tikino, jog sieks stiprinti bendradarbiavimą su nevyriausybinėmis organizacijomis, mažinti jų susiskaldymą, kuris pirmiausia juntamas tarp dviejų skėtinių ūkininkų organizacijų – Žemės ūkio tarybos ir Žemės ūkio rūmų.

Tai duos jau bent tokį teigiamą emocinį krūvį ūkininkams, nes jie apie tai buvo kalbėję ne vieną kartą.

„Važinėsiu po rajonus, po regionus ir pas save, pirmiausia, pasikviesiu į ministeriją. Diskutuosime su visomis nevyriausybinėmis organizacijomis, nes jos yra susiskaldžiusios, o visos reikalingos kaimui ir reikšmingos. Ieškosime (...) tų problemų sprendimų, kurias dabar žinau“, – kalbėjo ministras.

68-erių Seimo Ekonomikos komiteto pirmininką K. Starkevičių žemės ūkio ministru pasiūlyta skirti vietoje Kęstučio Navicko.

K. Starkevičius penktą kadenciją dirba Seime, 2008–2012 metais jis jau ėjo žemės ūkio ministro pareigas.

Politikas su šeima ūkininkauja – dirba apie 400 hektarų žemės, iš kurių nuosava žemė, kurią paveldėjo iš tėvų, sudaro 130 hektarų, kitą nuomoja. Šeima augina grūdines kultūras ir mėsinius galvijus.

K. Starkevičius anksčiau yra dirbęs Kauno apskrities viršininku, Kauno miesto savivaldybės tarybos nariu, vicemeru, nuo 1996 metų – konservatorių narys. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų