Quantcast

Trijų šalių atstovai Vilniuje tarsis dėl ukrainietiškų grūdų importo į ES

Seime penktadienį vyks trišalis Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos Ekonomikos ir Kaimo reikalų komitetų bei žemdirbių organizacijų atstovų susitikimas, skirtas grūdų iš Ukrainos importo į Europos Sąjungą (ES) problemoms.

Kaip BNS sakė Kaimo reikalų komiteto pirmininkas Viktoras Pranckietis, susitikimas skirtas spręsti politinius nesutarimus dėl prekybos ukrainietiškais grūdais.  

„Politinės darbotvarkės pagrindinis klausimas yra civilizuotai išspręsti prekybą tarp šalių, ypač tarp Lenkijos ir Ukrainos. Ir ES bendras požiūris į Ukrainos produkciją – kaip ji turės būti integruojama į ES“, – teigė V. Pranckietis.   

Seimas yra kreipęsis į Europos Komisiją (EK) prašydamas uždrausti rusiškos ir baltarusiškos kilmės grūdų importą į ES.

Parlamentarai siekia, kad EK išanalizuotų galimybę uždrausti rusiškos ir baltarusiškos kilmės maisto produktų importą į ES, o esant poreikiui dėl žemės ūkio produkcijos srautų sureguliavimo – naudoti Ukrainos žemės ūkio subjektų tiekiamą produkciją. 

EK siūloma apsvarstyti galimybę taikyti intervencinio grūdų supirkimo sistemą perteklinių grūdų supirkimui Ukrainoje, esant nepalankioms kainoms rinkoje, taip palaikant grūdų kainą.

EK kovą pasiūlė įvesti maksimalius importo tarifus rusiškiems ir baltarusiškiems grūdams, aliejinių augalų sėkloms ir jų produkcijai, įskaitant kviečius, kukurūzus bei saulėgrąžų miltus.


Šiame straipsnyje: grūdaiUkrainos grūdai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
juk rusiški viska užgožia taip kad kol mes turėsim seima verslininku nupirkta rusija su baltarusija klestės .

Nuomonė

Nuomonė portretas
Koks gali būti importas,jeigu jie neatitinka ES standartų??? Galimai,Lietuvos žmonėms tinka viskas: kažkieno dėvėti drabužiai, maisto produktai iš karinių veiksmų zonos... Aukšti Lietuvos standartai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių