Quantcast

Žiniasklaida: su lietuviška „iSun“ šmėžuoja ne kartą teistas viešnamių savininkas iš Vokietijos

  • Teksto dydis:

Šveicarijos „iSun“ grupės projektus socialiniuose tinkluose yra reklamavęs Dubajuje gyvenantis ne kartą už nelegalias veiklas teistas ir kalėjime sėdėjęs viešnamių savininkas iš Vokietijos Marcusas Prinzas von Anhaltas, antradienį skelbia portalas „Verslo žinios“.

Pasak portalo, tarp jo socialiniuose tinkluose reklamuojamų projektų buvo ir „iSun“ bendrovė „Swissmoney“, kuriai anksčiau vadovavo socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės sutuoktinis Mindaugas Navickas.

Be to, jo paskyroje matoma ir „Verslo žinių“ aprašytoje nelegalių e. kazino aptarnavimo schemoje figūravusi „Bitandpay“, kuriai yra vadovavęs buvęs „iSun“ darbuotojas Alfonsas Ambrazas.

Taip pat viename iš M. Prinzo von Anhalto „Instagram“ įkeltų vaizdo įrašų matomas su juo kartu privačiame lėktuve esantis „iSun“ įmonių grupės steigėjos bei valdybos pirmininkės Ievos Trinkūnaitės sugyventinis – už finansinius nusikaltimus anksčiau kalėjęs Vilhelmas Germanas (buvęs Vilius Židelis).

Tiek jis, tiek I. Trinkūnaitė „Verslo žinioms“ neigė turintys verslo ryšių su ne kartą teistu vokiečiu bei teigė, kad pabendrauti su juo yra tekę „nebent didelėje kompanijoje“.

Portalas „15min“, remdamasis teismų nutartimis, liudijimais bei viešų šaltinių analize, sekmadienį paskelbė, kad su „Foxpay“ susijusios „iSun“ grupės veikloje figūruoja už sukčiavimą kalėjęs V. Germanas, anksčiau žinomas kaip V. Židelis.

Tuo metu „Foxpay“ 2023 metų pabaigoje – šių metų pradžioje vadovavo ir jos valdyboje dar neseniai dirbo M. Navickienės sutuoktinis M. Navickas. Į viešumą iškilus informacijai apie įmonės atžvilgiu atliekamus tyrimus, birželio pradžioje jis nutarė iš bendrovės pasitraukti.

Vyriausybė praėjusį penktadienį BNS patvirtino turinti strateginių įmonių sandorius tikrinančios komisijos išvadą dėl įmonės akcininkės I. Trinkūnaitės neatitikties nacionalinio saugumo interesams, tačiau jos neviešina.

Lietuvos bankas (LB) atlieka „Foxpay“ ir jos savininkės veiklos patikrinimą, atskirą patikrinimą generalinės prokurorės nurodymu atlieka ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

LB teigė „gavęs anksčiau neturėtos informacijos“ vertinantis, ar įstaigos akcininkai ir galutiniai naudos gavėjai atitinka teisės aktų reikalavimus, ar įstaiga tinkamai atlieka pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevenciją. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mėšlini giminaičiai tiesia rankas

 Mėšlini giminaičiai tiesia rankas portretas
Kokoios vakarietiškos, kokio skaidrios ir garsios įmonės su genialiais, skaidriausios reputacijos savininkais ir vadovais gauna valstybinius užsakymus. Ar ta vienintelė akcininkė Trinkūnaitė- ne garsiojo klaipėdiečio" mėsininko' dukra? Jei taip- tai REPUTACIJA tikrai" aukščiausios p"rabos...

Jis

Jis  portretas
Dar ir mūsų scamerio Justino pikelio draugelis. Iš Dubajaus. Oi prisuks maklių normaliai. Laikykitės

Šitas

Šitas  portretas
Yra aferistas ir suteneris . Sandros skorupskaitės draugas. Buvęs sutikas jos.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių