Quantcast

Dariaus ir Girėno stadiono erdvės sparčiai pildosi: veiklą jau pradėjo pirmieji nuomininkai

  • Teksto dydis:

Šiemet „Žalgiris Group“ tapus Dariaus ir Girėno stadiono valdytoja, sudarinėjamos naujos erdvių nuomos sutartys su čia įsikurti norinčiais verslais. Gegužės pabaigoje stadione jau įsikūrė pirmieji nuomininkai – „Žalgiris Shop“. Iš viso, iš penkiolikos vietų, dešimt jau yra užimtos ar rezervuotos. Kas veiks stadiono erdvėse?

Dariaus ir Girėno stadiono erdvėse sparčiai įsikuria verslai. Gegužės pabaigoje čia jau pradėjo veikti pirmieji nuomininkai – atsidarė „Žalgiris Shop“ parduotuvė ir biuras, aktyviai kuriasi „Fi Clinica“ administracija, o paskutinės detalės derinamos ir su „Samsung“ atstovais bei sveikatingumo studija „Holos“.

Iš viso stadione buvo numatytas 3848 kv. metrų nuomos plotas, skirtas biurams, komercinei veiklai, restoranui, sporto klubui ir kt. Šiandien 2712 kv. metrų jau yra užimti – įmonės planuoja netrukus čia pradėti savo veiklą. Prieš kelis mėnesius Dariaus ir Girėno stadiono valdytoju ateinantiems penkiolikai metų tapo „Žalgiris Group“, iki šiol taip pat prižiūrinti „Žalgirio“ areną, šalia jos esantį baseiną. Per stadiono valdymo laikotarpį įmonė jau pasirašė ar yra numačiusi pasirašyti nuomos sutartis su šešiais verslais.

„Stadione patalpų nuomai yra skirti du segmentai: fasadas ir lankas. Visos fasado patalpos jau yra užimtos ar rezervuotos – čia daugiausiai kuriasi biurai, yra „Žalgiris Shop“ parduotuvė, sportinės veiklos atstovų, – sakė „Žalgiris Group“ nuomos projektų vadybininkė Agnė Selvenė. – Lanke vis dar yra vietos – tai šešios patalpos, kurių plotas svyruoja nuo 140 iki 280 kv. metrų, todėl čia atrasti savo „namus“ gali įvairių dydžių ir sričių organizacijos ar verslai. Mūsų tikslas – kad gyvybės ir judesio būtų tiek stadione, tiek ir aplink jį.“

Stadionas pasižymi ilgamete istorija ir yra įsikūręs šalia didžiausio ąžuolyno Europoje, miesto centre, todėl, pasak A. Selvenės, nesunku suprasti, kodėl tai patraukli vieta verslų įsikūrimui. Stadioną lengva pasiekti tiek viešuoju transportu, tiek automobiliu – įsikūrusiems jame vėliau bus numatytos ir parkavimosi vietos.

„Stadionas – centre, tad tiek darbuotojams, tiek klientams tai yra didelis pliusas. Taip pat šalia yra baigiamas statyti maniežas, Kauno sporto halė, du teniso aikštynai, todėl netrūks žmonių srauto, parkavimo vietų klientams. Na, o moderni ir šiuolaikiška rekonstruoto stadiono aplinka – privalumas ir darbuotojų produktyvumui, ir verslo įvaizdžiui, – dėstė specialistė. – Tikime, kad ir mūsų patirtis valdant kitus infrastruktūros pastatus bus naudinga užtikrinant visiems šio stadiono „gyventojams“ komfortą bei padedant spręsti kylančius iššūkius.“

Šiuo metu vyksta ne tik nuomininkų įsikūrimo procesai, bet taip pat aktyviai planuojami 2025-aisiais stadione vyksiantys renginiai, koncertai – čia bus perkeliama dalis renginių iš „Žalgirio“ arenos. Kol kas žinoma, kad jau suplanuoti du britų pasaulinio garso žvaigždės Edo Sheerano pasirodymai rugpjūčio mėnesį, tačiau, anot „Žalgiris Group“ atstovų, tokių naujienų bus kur kas daugiau. Jų teigimu, šiuo metu tariamasi su pasaulinio garso atlikėjais dėl jų koncertų stadione, taip pat diskutuojama su Lietuvos futbolo federacija dėl galimybės rengti ir daugiau Lietuvos futbolo rinktinės rungtynių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krabas vezlys

Krabas vezlys portretas
Pradejo kruteti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių