Pereiti į pagrindinį turinį

Norvegijos „Gjensidige“ perkama „PZU Lietuva“ pirmąjį pusmetį patyrė nuostolių

2015-08-31 14:15 diena.lt inf.
T. Lukšio / BFL nuotr.

Lenkijos draudimo grupės PZU valdoma ne gyvybės draudimo įmonė "PZU Lietuva", kurią už 54 mln. eurų perka Norvegijos draudimo bendrovė "Gjensidige Forsikring", pirmąjį šių metų pusmetį patyrė 25,507 mln. eurų neaudituotų grynųjų nuostolių, tuo tarpu 2014-ųjų sausio-birželio mėnesiais įmonė buvo uždirbusi 677,9 tūkst. eurų grynojo pelno.

Bendrovės turtas per šešis šių metų mėnesius smuko 42,5 proc. ir birželio pabaigoje buvo 86,088 mln. eurų, teigiama "PZU Lietuvos" pirmojo šių metų pusmečio veiklos ataskaitoje.

Didžiąją dalį nuostolių "PZULietuva" šiemet patyrė dėl investicijų perleidimo - jie siekė 22,755 mln. eurų. Lietuvos bankas anksčiau skelbė, kad tik dėl pernai įsigyto "Codan Forsikring" Estijos filialo draudimo portfelio investicijų perleidimo "PZULietuva" šiemet patyrė 21 mln. eurų nuostolių.

Šių metų gegužės mėnesio pabaigoje "PZU Lietuva" jai priklausantį Estijos filialo verslą perleido pavasarį šioje šalyje įsteigtam "Lietuvos draudimo", kuris taip pat priklauso Lenkijos PZUgrupei, filialui, o Latvijos filialo veikla atiteko pernai lapkritį PZU įsigytai ne gyvybės draudimo bendrovei "Balta".

"PZULietuvos" ne gyvybės draudimo veiklos (techninės dalies) nuostolis šiemet siekė 5,867 mln. eurų, tuo tarpu pirmąjį 2014-ųjų pusmetį iš šios veiklos buvo uždirbta 399,3 tūkst. eurų pelno.

Bendrovės pasirašytų ne gyvybės draudimo įmokų suma šiemet išaugo 26,9 proc. iki 42,74 mln. eurų. Lietuvos banko duomenimis, Lietuvos rinkoje bendrovė pirmąjį pusmetį pasirašė 26,684 mln. eurų draudimo įmokų ir pagal šį rodiklį valdė 13 proc. šalies ne gyvybės draudimo rinkos.

Birželio pabaigoje "PZU Lietuvoje" dirbo 549 darbuotojai (2014 metų pabaigoje - 730 darbuotojų).

Lenkijos PZU pusmečio pabaigoje valdė 99,88 proc. "PZU Lietuvos" įstatinio kapitalo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų