Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen apie galimas Vengrijos investicijas: reikalingas atsargumas

Žiniasklaidai paskelbus apie Vengrijos kompanijų planus įsigyti Baltijos šalyse veikiantį banką „Luminor“ bei kontrolinį Lietuvos „Achemos grupės“ akcijų paketą, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad šios šalies investicijų atžvilgiu reikalingas „papildomas atsargumas“.

„Vengrijos pozicija ir Ukrainos, ir V. Putino atžvilgiu taip pat yra labai ryškiai besiskirianti nuo konsensuso, kuris paprastai yra Europos Sąjungoje. Taip, aš manyčiau, kad atsargumas tikrai yra reikalingas“, – trečiadienį Žinių radijui sakė V. Čmilytė-Nielsen. 

„Kalbant apie Vengriją, aš manau, kad tam tikras papildomas atsargumas yra reikalingas“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Ji pabrėžė, kad Lietuvoje egzistuoja strateginių įmonių sandorius vertinantys instituciniai saugikliai, pavyzdžiui, Vyriausybės komisija. 

Remdamasi neįvardytais šaltiniais, „Bloomberg“ gegužės pradžioje paskelbė, jog didžiausias Vengrijos komercinis bankas „Orszagos Takarek Penztar“ (OTP), veikiantis ir Rusijoje, pareiškė norą įsigyti Baltijos šalyse veikiantį banką „Luminor“.

Taip pat remdamasis šaltiniais naujienų portalas „Delfi“ anksčiau skelbė, kad pagrindinė „Achemos grupės“ akcininkė Lyda Lubienė parduoda kontrolinį grupės akcijų paketą, kurį ketina įsigyti Šveicarijoje įsikūrusi vengrų energetikos įmonė „MET Group“.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas yra vienintelis Europos Sąjungos lyderis, vis dar palaikantis ryšius su Kremliumi, po to, kai 2022 metais Rusija įsiveržė į Ukrainą. Jis taip pat ne kartą kritikavo Briuselio politiką Maskvos atžvilgiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Von vatoidus vis tiek neišsilaikys per daug propagandonai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių