Pereiti į pagrindinį turinį

Aplikkelio statyboms pinigų ras, bet tai gali atsiliepti visiems vilniečiams

2009-11-27 09:05
Aplikkelio statyboms pinigų ras, bet tai gali atsiliepti visiems vilniečiams
Aplikkelio statyboms pinigų ras, bet tai gali atsiliepti visiems vilniečiams / Redakcijos archyvo nuotr.

Sostinės valdžia teigia radusi būdų finansuoti vakarinio aplinkkelio statybas. Tačiau dėl to gali nukentėti kitos savivaldybės finansuojamos sferos, o tai, atsilieptų visiems vilniečiams.

Rado pinigų, kurių neturi

Už miesto transporto infrastruktūrą atsakingas Vilniaus mero pavaduotojas Romas Adomavičius "Vilniaus dienai" teigė, esą jau nuspręsta nedelsiant skirti 840 tūkst. litų projektui finansuoti. Šios lėšos bus pervestos Transporto investicijų direkcijai (TID) kaip ES paramos bendrasis finansavimas. Tai leis greitai gauti apie 10 mln. litų ES lėšų.

Be to, anot R.Adomavičiaus, savivaldybė jau kreipėsi į TID dėl ES paramos skyrimo Lazdynų tilto rekonstrukcijai. Jei viskas klosis sėkmingai, šiam projektui bus skirta apie 100 mln. litų ES paramos. Beje, paraišką sostinės valdžia pateikė paskutinę dieną.

Tačiau žinios ne vien geros. Mat pinigai aplinkkeliui, R.Adomavičiaus žodžiais, skirti iš niekur. "Neturėdami pinigų vis tiek mokėsim. Mokėsim iš pinigų, kurių neturim", – sakė vicemeras.

Kentės kiti

Pašnekovas užsiminė, kad ieškant pinigų aplinkkeliui, jų gali nelikti kitiems. "Savivaldybė kiekvieną dieną, kiekvieną savaitę gauna kažkokių įplaukų. Čia yra prioritetų klausimas. Sprendžiame, ar grąžinsime skolas, ar įmokėsime pinigus, kad galėtume judėti su aplinkkeliu. Nenorime stabdyti statybų. Norime gauti ES lėšas ir antram, ir trečiam etapui", – sakė R.Adomavičius.

Pasak jo, savivaldybės vadovai kasdien suka galvas dėl milžiniškų skolų, ir aplinkkelio finansavimas gali pareikalauti aukų. Tačiau konkrečių sričių, kurios gali nukentėti, R.Adomavičius nenurodė. "Praėjusią savaitę buvo suplanuotas autobusų ir troleibusų vairuotojų streikas. Tai ką daryti – užmokėti TID ar sumokėti algas, kad važinėtų autobusai ir troleibusai? Gero sprendimo nėra", – atsiduso politikas.

Vicemeras užsiminė, kad sostinės valdžia prašo pagalbos iš Finansų ministerijos – esą bandoma bent jau laiku gauti visą suplanuotą ES paramą miesto projektams. Tačiau ši procedūra trunka ne vieną dieną, o laukti esą nebeliko laiko.

Kelininkai neatsitraukia

Iš "Vilniaus dienos" sužinoję apie aplinkkeliui numatomą gauti finansavimą, kelininkai neslėpė džiaugsmo, tačiau išliko atsargūs. Kaip dienraščiui teigė vienos pagrindinių projektą vykdančių įmonių, bendrovės "Panevėžio keliai", atstovė spaudai Rasa Čepienė, 10 mln. litų problemos neišspręs.

"Jei gausime 10 mln., savivaldybės skola nuo 57 mln. litų sumažės iki 47 mln. Tai yra dar daug. O ar galutinai stabdyti aplinkkelio statybas, galutinai spręsime tada, kai iš savivaldybės bus kas nors daugiau nei šnekos", – sakė R.Čepienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų