Pereiti į pagrindinį turinį

Ar išdrįstumėte vakarieniauti pas nepažįstamus žmones?

2023-01-19 18:00
DMN inf.

Įsivaizduokite daug nepažįstamų žmonių savo namuose ir jūs ruošiate jiems vakarienę arba patys einate vakarieniauti pas nepažįstamus. Ar tai jus gąsdintų? Intriguotų? Būtent tokia idėja labai populiari pasaulyje ir tūkstančiai dalyvauja tokiuose projektuose. Vilniečiai – ne išskirtis. Apie tai pokalbis „Running Dinner“ dalyve Živile Braze.

Ar išdrįstumėte vakarieniauti pas nepažįstamus žmones?
Ar išdrįstumėte vakarieniauti pas nepažįstamus žmones? / Freepik.com nuotr.

– Žmonės galbūt pirmą kartą išgirdo apie vakarienę pas nepažįstamus žmones.

– Šis projektas vadinasi „Running Dinner“. Šiuo metu jis persikėlęs į patogesnę platformą „Nomhop“.

– Žmonės eina pas nepažįstamuosius pavalgyti?

– Taip. Taikliausias lietuviškas vertimas būtų – vakarienė bėgte.

– Tačiau yra sąlyga, kad reikia nepažinoti žmogaus?

– Taip. Pats principas labai įdomus. Galima registruotis vienam, porai arba daugiausia kelių žmonių komandai. Tuomet paskutinę minutę gauni adresą, pas ką valgysi. Vakarienė susideda iš trijų dalių – starteris, pagrindinis patiekalas ir desertas. Dažniausiai komanda iš vakaro sužino, kurį iš tų trijų patiekalų gamins, o pas ką eis – tik paskutinę valandą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įrašas:

– Jūs susirenkate ir gaminate ar susirenkate ir iškart sėdate prie paruošto salo?

– Visos komandos lygiavertės. Vieną patiekalą tenka patiems gaminti namuose, o kitus du valgyti pas kitus žmones.

– Trys patiekalai – trys komandos?

– Trys komandos ir jos visos skirtingos. Per vakarą susitinki apie 18 nepažįstamų žmonių. Pas tave dvi komandos ateina, tu važiuoji pas kitas dvi ir pas trečią – dar dvi komandos.

– Per vakarienę aplankomi trys namai?

– Taip. Tokia tradicija atsirado prieš kelis dešimtmečius Vakarų Europoje. Yra įvairių teorijų, ar tai kilo Prancūzijoje, ar Šveicarijoje. Viena iš populiariausių – kilo studentų bendrabutyje, išplito po studentų miestelį ir plačiau. Dabar tai toks tarptautinis maisto gurmanų ir pažinčių gerbėjų susibūrimas, kur gali registruotis absoliučiai bet kas. Gaminimas visiškai laisvas. Iš vakaro gauni žinutę, ką gaminsi – starterį, pagrindinį ar desertą. Pvz., jei gaunate gaminti starterį ir užsiregistravote su draugais, pas jus ateis šeši kiti žmonės. Tuomet valandą prieš pagrindinį patiekalą gausite žinutę, kur keliauti. Tada su savo komanda važiuosite dar į naujus namus sutikti dar šešių žmonių. Vėliau – gavę desertų adresą, važiuojate į trečius namus sutikti dar šešis naujus žmones. Po visų trijų dalių būna bendras vakarėlis susitikti visiems žmonėms.

– Koks šių vakarienių tikslas?

– Kiekvienas gali atrasti kas jam įdomiausia – socialinis bendravimas, kontaktų mezgimas. Vieni išragauja įvairių maistų, pakeliauja po įvairius namus – aplankomi įvairūs rajonai, kiti susiranda pažinčių. Užsimezga ilgalaikės draugystės.

Tikrai nėra ko bijoti, nes visi vienodi – tiek tu važiuoji pas kažką, tiek pas tave ateina.

– Kai dalyvaujate su savo komanda, jums labiau patinka dalyvauti kaip svečiui ar sutikti žmones savo namuose?

– Nesu mėgėja gaminti, todėl man labiau patinka kaip svečiui. Tikrai yra žmonių, kurie demonstruoja savo kulinarinius gebėjimus.

– Ar nėra nejauku į savo namus įsileisti nepažįstamus?

– Tenka dažnai girdėti šį klausimą. Tai priklauso nuo žmogaus savybių. Tai labiau ekstravertai žmonės. Tikrai nėra ko bijoti, nes visi vienodi – tiek tu važiuoji pas kažką, tiek pas tave ateina.

– Kokie būna patiekalai?

– Priklauso nuo dalyvių fantazijos.

– Kokių patiekalų tekę ragauti?

– Yra tekę patekti į svečius pas profesionalius šefus, tekę valgyti paprasčiau pas studentus. Tačiau visos patirtys teigiamos – vienur atperka maistas, kitur – žmonės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų