Pereiti į pagrindinį turinį

Ąžuolų giraitę sunaikinę niokotojai neišsisuks?

2013-04-30 15:40
Ąžuolų giraitę sunaikinę niokotojai neišsisuks?
Ąžuolų giraitę sunaikinę niokotojai neišsisuks? / Artūro Morozovo nuotr.

Juodieji medkirčiai, netoli Vilkijos sunaikinę ąžuolų giraitę, kol kas nenustatyti, tačiau miškininkai tikisi, kad niokotojai nuo atsakomybės neišsisuks.

„Kauno diena“ rašė, kad balandžio viduryje netoli Vilkijos esančiame Nemuno šlaite miškininkai pastebėjo išguldytus medžius, daugiausia brandžius ąžuolus. Kai kurių jų kamieno skersmuo buvo apie metrą.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ryšių su visuomene poskyrio viršininkė Simona Banėnienė sakė, kad buvo jau apskaičiuota, kokia žala padaryta gamtai, kai buvo iškirsti ir pavogti 26 ąžuolai, 11 skroblų ir viena eglė. „Padarytas turtinis nuostolis aplinkai yra 9618 litų ir žala miško valdytojui – 7758 litai. Bendras turtinis nuostolis – 17 376 litų“, – sakė pareigūnė.

S.Balnienės teigimu, kol kas įtariamieji nenustatyti, bet toliau atliekamas ikiteisminis tyrimas. Apie jo eigą pareigūnai kol kas negali komentuoti, kad nepakenktų tyrimui.

Nuniokotą ąžuolų giraitę pamatęs Vilkijoje gyvenantis Kauno urėdijos miškų apsaugos inžinierius Kęstutis Markevičius sakė tikįs sėkminga tyrimo pabaiga. „Suteikėme nemažai duomenų, todėl tikiuosi, kad pareigūnams pavyks išaiškinti miško vagis“, – vylėsi jis.

Medžiai greičiausiai iškirsti dar prieš pavasarinį atšilimą, nes ne visus rąstus vagys spėjo išgabenti. Iš vėžių matėsi, kad mediena tempta traktoriumi. Nemažai nupjautų ąžuolų liko miške, matyt, dėl to, kad, atšilus orui, privažiuoti traktoriumi tapo sudėtinga dėl pažliugusio grunto.

Medžiai iškirsti valstybės ir privatininkų valdomuose sklypuose, taip pat grąžintinoje paveldėtojams teritorijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų