Pereiti į pagrindinį turinį

Darbo dienos šventėje – duoklė rinkimams

2009-05-02 09:00
Reikalavimas: eitynių dalyvių noras – europietiškas atlyginimas Lietuvos darbuotojams.
Reikalavimas: eitynių dalyvių noras – europietiškas atlyginimas Lietuvos darbuotojams. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Tarptautinės darbo dienos proga vykusios eitynės labiau priminė ne darbininkų šventę, o agitacinį rinkimų renginį. Eitynėse žygiavo politinių partijų atstovai, kalbas rėžė kandidatai į prezidentus.

Apie pusantro tūkstančio žmonių vakar dalyvavo šventinėse eitynėse nuo Žvėryno iki Kalnų parko. Renginį organizavusi Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija (LPSK) siekė ne tik paminėti šventinę dieną, bet ir atkreipti visuomenės ir valdžios dėmesį į su darbu susijusias problemas.

Renginiu pasinaudoti nepraleido progos politikai. Didelę dalį eitynių sudarė partijų atributika pasipuošę jų atstovai, miestiečiai buvo apdalyti glėbiais kandidatų į Lietuvos prezidentus skrajučių, o laukiantys koncerto Kalnų parke prieš jį turėjo išklausyti jų agitacines kalbas.

Ant scenos užlipusi Kazimira Prunskienė netiesiogiai ragino žmones nebalsuoti už konkurentę rinkimuose Dalią Grybauskaitę, sakydama, kad žmonės turėtų išsirinkti tokį prezidentą, kuris vertina motinystės patirtį. Algirdas Butkevičius rinkėjų palankumą bandė užkariauti pats kartu žygiuodamas eitynėse ir linkėdamas solidarumo sprendžiant problemas.

LPSK pirmininkas Artūras Černiauskas tikino, kad šios eitynės – tik poilsis prieš rimtą kovą. "Priekaištus išsakome kasdien, nors vieną dieną norisi visiems susirinkus atsipūsti. Tačiau šiuo metu tariamės dėl tolesnių veiksmų, nes dabartinė situacija tikrai labai sunki", – sakė jis.

LPSK siekia, kad prezidentas vetuotų įstatymo dėl motinystės ir ligos socialinio draudimo pataisas, prieštarauja darbo įstatymų liberalizavimui ir dabartiniam biudžeto formavimui.

"Motinystės ir ligos socialinio draudimo įstatymo pataisos atima paskutinius pinigus iš ligonių. Viskas kraunama ant dirbančių pečių. Jei taip bus toliau, žmonės vėl ims emigruoti. Labai abejoju, kad pramonė sugebės atsigauti be dirbančių", – sakė A.Černiauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų