Pereiti į pagrindinį turinį

Į Kauno galerininkę I.Mikuličiūtę nusitaikė sukčiai

2012-05-25 08:00
Į Kauno galerininkę I.Mikuličiūtę nusitaikė sukčiai
Į Kauno galerininkę I.Mikuličiūtę nusitaikė sukčiai / Artūro Morozovo nuotr.

Kauno galerininkė Irena Mikuličiūtė-Mika ir jos draugai pakliuvo į aferistų pinkles. Įsilaužę į menininkų globėjos elektroninį paštą ir socialinio tinklalapio profilį, jos pažįstamiems išplatino žinią apie tariamą nelaimę ir prašymą atsiųsti 2 tūkst. eurų.

SOS signalas

Prieš kelias dienas I.Mikuličiūtės artimuosius, draugus, kolegos ir verslo partnerius elektroniniu paštu pasiekė menininkės pagalbos šauksmas. Laiške moteris sielojosi patekusi į bėdą, esanti užsienyje ir neturinti pinigų sugrįžti į Lietuvą.

„Buvo nemalonu, kai paskambino draugai iš Vilniaus, nes esą pakliuvau į bėdą ir man reikalinga 2 tūkst.eurų suma“, – piktinosi I.Mikuličiūtė. Vos prieš savaitę ji grįžo iš Kroatijos.

I.Mikuličiūtė pagarsėjusi savo pomėgiu keliauti, todėl jos aplinkos žmonių, ko gero, nebūtų nustebinęs faktas apie jos laiškelį iš užsienio.

Viena I.Mikuličiūtės draugė atsakė į aferistų laišką. Tačiau ne skrupulingu dėmesiu, o abejone. Moteris nusistebėjo pasikeitusia I.Mikuličiūtės rašymo stilistika ir tai išdėstė laiške. Kreipimasis pagalbos buvo surašytas angliškai. „Jie tuoj pat atsakė, jau viską gražiai lietuviškai surašę“, – situaciją dėstė menininkė.

Neteko ryšio

Tai, kad kažkas negerai, menininkė pastebėjo ir pati. Dar išvakarėse siuntusi daugybę laiškų dėl organizuojamo plenero, kitą rytą ji to daryti jau nebegalėjo. „Elektroninis paštas nebepriėmė mano slaptažodžio. Prie “Facebook„ taip pat nebegalėjau prisijungti“, – prisiminė I.Mikuličiūtė.

Aferistai ne tik įlindo į jos elektroninį paštą, bet ir pakeitė slaptažodžius. Ta pati situacija nutiko ir su Mikos profiliu socialiniame tinkle. Netrukus moteris vos spėjo atsakinėti į draugų skambučius.

„Sulaukiau daugybės skambučių. Aišku, labai džiaugiuosi, kad turiu tiek daug bičiulių. Kita vertus, nemalonu, kad visus pasiekė ta aferistų pasiųsta žinia“, – apmaudo neslėpė garsi moteris.

„Praradau elektroninį paštą ir jame buvusius kontaktus, praradau “Facebook„ profilį su 600 draugų. Dabar viską tenka kurti iš naujo“, – pasakojo I.Mikuličiūtė.

Apsieis be padarinių?

Panašūs aferistų laiškai žmonių elektroninį paštą pasiekia dažnokai. Pasak I.Mikuličiūtės, panašūs nemalonumai pernai kamavo menotyrininkę profesorę Ramintą Jurėnaitę. Dvi savaites sukčiai atakavo moters elektroniniu paštu aplinkinius.

„Truputėlį nejauku. Visi mes esame dabar toje internetinėje erdvėje ir visi esame taikiniai“, – svarstė menininkė. Moteris paprašė draugų išplatinti žinią, kad jai viskas gerai ir nepasiduoti aferistų apgaulei.

I.Mikuličiūtei paskambino susirūpinusi Dailininkų sąjungos referentė ir klausė, tai kas gi atsitiko.

„Nuraminau, kad nieko. Bet baiminuosi, kad kas nebūtų per daug susijaudinęs ir patikėjęs, nes po to man reikėssusimokėti“, – dėl gresiančių nemalonumų nuogąstavo Mika.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų