Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno valdininkas neatsispiria komandiruotėms (dienpinigiai – 200 Lt)

2013-05-21 10:00
Kauno valdininkas neatsispiria komandiruotėms (dienpinigiai – 200 Lt)
Kauno valdininkas neatsispiria komandiruotėms (dienpinigiai – 200 Lt) / Tomo Raginos nuotr.

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Steponas Vaičikauskas neatsispiria komandiruočių pagundoms keliauti, nors jo kolegos šia privilegiją laiko prabanga.

Išskubėjo į Prancūziją

Iš trijų Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojų labiausiai darbo kelionėmis žavisi socialdemokratų frakcijos į šį postą deleguotas S.Vaičikauskas. Kai jo kolegos Remigijus Skilandis ir Vygaudas Molis nuo praėjusių metų komandiruotėse nebuvo nė karto, S.Vaičikauskas darbo reikalais į užsienį vakar išskrido jau trečią kartą. Grįš tarnautojas tik penktadienį, todėl darbe pasirodys kitą savaitę.

„Esu lėktuve, tuoj kilsime, todėl visai negaliu kalbėti“, – teisinosi S.Vaičikauskas. Vis dėlto jis dar spėjo atsakyti, kokiu tikslu skrenda į Prancūzija. „Ten lankysiuosi Prancūzijos ambasados Lietuvoje kvietimu, ji šią kelionę visiškai finansuos, savivaldybei tai nieko nekainuos“, – suskubo pridurti direktoriaus pavaduotojas. Jis nespėjo patikslinti, ar ambasada po to savivaldybei padegs ir per komandiruotes darbuotojams privalomai skiriamus dienpinigius, kurie Prancūzijoje sudaro beveik 200 litų per parą.

Prancūzai suinteresuoti propaguoti kitų šalių mokyklose savo kalbą, todėl pakvietė Švietimo ir mokslo ministerijos ir Užsienio ministerijos tarnautojai. „Esu atsakingas už švietimą, todėl į Prancūziją vykstu aš, o ne administracijos direktorius“, – tikino S.Vaičikauskas.

Mokėsi ir lankė parodą

Kartu su šia komandiruote pusę šio mėnesio S.Vaičikauskas bus paskyręs vien darbo kelionėms. Gegužės 13–17 d. jis buvo išvykęs į Portugalijos sostinę Lisaboną. „Dalyvavau direktorių mokymuose“, – paaiškino jis darbo savaitės trukmės vizito tikslą.

Balandį direktoriaus pavaduotojas savaitę leido Baltarusijoje. Ten lankė parodą „Otdych 2013“, skirtą kelionių agentūroms ir lankytojams, planuojantiems savo atostogas. Šio ilgai trukusio vizito tikslą S.Vaičikauskas irgi aiškino labai paprastai – jis kuruoja ne tik švietimo, bet ir turizmo sritį.

Bijodamas bent kiek pavėluoti į parodos atidarymą pavaduotojas į komandiruotę išvyko jau balandžio 9 d., nors paroda prasidėjo tik kitą dieną ir truko iki balandžio 13 d. S.Vaičikauskas paprašė komandiruotės iki 14 d. Matyt, uolus valdininkas norėjo išbūti parodoje, kol bus išardytas paskutinis ekspozicijos stendas ir ramiai išsimiegojęs viešbutyje grįžti gimtinėn kitą dieną. Kartu gauta ir daugiau dienpinigių.

Kitiems per didelė prabanga

Kauno meras Andrius Kupčinskas sutiko, kad S.Vaičikauskas išsiskiria komandiruočių gausa. „Kiti administracijos direktoriaus ir pats direktorius sėslesni. S.Vaičekauskas buvo vicemeras ir, matyt, išliko jo įprotis dažnai atstovauti miestą“, – pastebėjo meras.

Jis mano, kad dažnos komandiruotės trukdo darbo kokybei. „Stengiuosi atsirinkti ir išvykstu iš miesto, kai to tikrai reikia ir vyksta svarbūs miestų vadovų pasitarimai“, – tvirtino A.Kupčinskas.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis teigia apsieinantis be komandiruočių. „Turiu daug darbų Kaune, todėl jei dar išvažinėčiau kelioms dienoms ar savaitei, tektų atidirbti dvigubai, todėl manau, kad darbo kelionės yra per didelė prabanga“, – kalbėjo direktorius.


Kelionėmis garsėja nuo seno

S.Vaičikauskas 2007–2011 m. kadenciją būdamas miesto tarybos nariu trejus metus dirbo vicemeru. Tada jis irgi daug keliavo. Jo darbotvarkėje buvo dažnos išvykos ne tik į užsienį, bet ir į sostinę. Pikantiška istorija jam atisitiko, kai 2008-ųjų sausį buvo pasiklydęs Vilniuje. Nors jam buvo pavesta dalyvauti Viešųjų logistikos centrų plėtros ir veiklos priežiūros nuolatinės komisijos posėdyje, kuriame buvo svarstomi Kaunui svarbūs klausimai, tačiau Susisiekimo ministerijoje S.Vaičikauskas nepasirodė.

Anuomet jis tvirtino tą dieną pakeleivingu automobiliu nuvykęs į Vilnių ir neradęs, kur vyko susitikimas, nes esą jo vieta buvo pakeista.

Praėjus porai savaičių, S.Vaičikauskas neatvyko į darbą po Vilniuje vykusio pokylio. S.Vaičikauskas teisinosi likęs sostinėje derinti naujų klausimų dėl kapinių, nors niekas jo nebuvo įpareigojęs to daryti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų