Pereiti į pagrindinį turinį

Mieliau riejasi, nei dirba

2009-05-02 09:00
Nuotaika: Gegužės 1-ąją socialdemokratai buvo nusiteikę švęsti, o ne dirbti.
Nuotaika: Gegužės 1-ąją socialdemokratai buvo nusiteikę švęsti, o ne dirbti. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Ketvirtadienį vykęs Kauno miesto tarybos posėdis virto politikų rietenomis. Užbaigti iškrikusio posėdžio politikai rinkosi per valstybinę šventę – Gegužės 1-ąją.

Pasiūlė nupirkti laikrodį

Ketvirtadienį miestui svarbius klausimus turėję spręsti politikai posėdį pavertė chaosu. Tarybos nariai nevengė vadinti vienas kito necenzūriniais žodžiais. Net pasigirdo siūlymas "duoti į akį". Opozicijoje esantys miesto politikai nusprendė nesiregistruoti balsavimui, tad, pritrūkus kvorumo, posėdis buvo nutrauktas.

Politikų nesutarimai kilo vos prasidėjus posėdžiui, kai tarybos nariai susiginčijo dėl darbotvarkės. Nors iš vakaro frakcijų seniūnų sueigoje buvo sutarta, kuriuos klausimus reikia atidėti, ketvirtadienį konservatoriai poziciją pakeitė ir reikalavo skubos tvarka svarstyti požeminių kolektorių perdavimą "Kauno energijai". Tuo pasipiktino Darbo partijos frakcijos seniūnas Pranas Paškevičius.

"Jeigu konservatoriai turi daugumą, nubalsuojame už visus klausimus iš karto nekeisdami darbotvarkės ir einam švęsti Gegužės 1-osios", – siūlė socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas. "Spręskite viską tarybos kolegijoje. Mes čia nebereikalingi", – replikavo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos pirmininkas Arvydas Garbaravičius.

Kai po kavos pertraukos į salę vėlavo grįžti dauguma tarybos narių, Darbo partijai atstovaujantis Gintaras Furmanavičius neišlaikė. "Mere, jūsų frakcija negerbia jūsų, nes ir jūs negerbiate mūsų visų. Kokį laikrodį nešiojate? Gal jis blogai rodo? Tada mes nuo frakcijos jums padovanosime geresnį", – posėdžiui pirmininkavusio mero Andriaus Kupčinsko teiravosi G.Furmanavičius. Meras prisipažino, kad negali įsigyti tokio gero laikrodžio kaip G.Furmanavičiaus, bet pažadėjo frakcijoje spręsti kolegų vėlavimo klausimą.

"Man jau nusibodo kiekviename posėdyje kelti klausimą, ką mes čia veikiame. Sėdime ir klausome kelių žmonių replikų, o kai kas net nesiteikia laiku grįžti į salę", – piktinosi Darbo partijos narys.

Meras elgiasi vaikiškai

Miesto merui Andriui Kupčinskui išvykus į Vytauto Didžiojo universiteto 20-metį, posėdžiui pirmininkauti paskirtas vicemeras Stanislovas Buškevičius. Opoziciją papiktino tai, kad, pristatant klausimą dėl kino teatro "Romuva" reorganizacijos, nebuvo paaiškinta, kodėl tai reikia daryti.

"Balsuoti pateikta netinkama formuluotė, todėl norėjome pakartoti balsavimą. S.Buškevičius nesutiko, nors svarstant kitą klausimą balsavimas buvo kartojamas. Vadinasi, taikomi skirtingi standartai", – piktinosi P.Paškevičius.

Tai buvo paskutinis lašas, perpildęs politikų kantrybę. "Jeigu taip pirmininkaujama posėdžiui, galima taikyti Korėjos metodus ir duoti į akį", – metė repliką P.Paškevičius.

Nors opozicija siūlė klausimų svarstymą atidėti pirmadieniui, į posėdį grįžęs meras pareikalavo rinktis Gegužės 1-ąją. Tokį miesto vadovo poelgį tarybos nariai nevengė vadinti vaikišku.

"Meras viešai mane apkaltino dėl to, kad jis nespėjo kažko pasveikinti. Po tokių dalykų svarstome, ar toliau remti Sėkmės koaliciją", – prasitarė Kauno socialdemokratų lyderė Orinta Leiputė.

Mokės dvigubą atlygį

Penktadienio rytą į posėdžių salę susirinkę politikai šmaikščiai sveikino vieni kitus Gegužės 1-osios proga. Kai kurie bandė aiškintis, ar susirinkta dirbti, ar švęsti darbininkų šventės. "Apgailestauju, kad valdantieji verčia dirbti tokią gražią dieną", – pareiškė K.Kriščiūnas ir pakvietė į Tarptautinės darbininkų dienos proga socialdemokratų rengiamą eiseną.

Posėdžiauti susirinkę politikai daug nesigilino į klausimus, nes nebuvo kam jų pristatyti. Administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius skaitė klausimus, o miesto politikai be diskusijų spaudė balsavimo mygtukus. Posėdyje dalyvavo vos keli administracijos darbuotojai. Nesutarimus įžiebęs klausimas dėl požeminių kolektorių perdavimo "Kauno energijai" atidėtas iki kito posėdžio.

Tarybos nariams pasidomėjus, kaip administracijos žmonėms bus mokama už darbą per valstybinę šventę, A.Kupčinskas patikino, kad tik trys gaus atlygį. "Bus sumokėta administracijos direktoriui Vygantui Gudėnui, tarybos sekretoriui Dainiui Ratkeliui ir tarybos sekretoriato vedėjai Rasai Labulytei. Kiti atėjo savanoriškai", – tikino meras. Pagal Darbo kodeksą už darbą švenčių dienomis mokamas dvigubas atlyginimas.

"Reikėjo girdėti, kokiais žodžiais keikėsi administracijos darbuotojai, kai sužinojo, kad per šventę reikės dirbti. Aš Vilijampolėje tokių žodžių nesu girdėjęs", – stebėjosi G.Furmanavičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų