Pereiti į pagrindinį turinį

„Savanorystės meniu“ – galimybė išplėsti socialinių valandų pobūdį Vilniaus mokyklose

2014-02-13 18:00
A. Ufarto / BFL nuotr.

Vilniuje prasidėjo analogų Lietuvoje neturinti programa – „Savanorystės meniu“, kurios pagrindinis tikslas – skatinti mokinių socialinį solidarumą ir pilietinį aktyvumą ne tik mokyklos teritorijoje,  bet ir už jos ribų.

Pagrindinė ,,Savanorystės meniu“ idėja – pateikti Vilniaus miesto bendrojo lavinimo mokykloms jaunimo ir su jaunimu dirbančių organizacijų bei neformalių grupių sąrašą, kurios sutinka priimti moksleivius savanoriauti, atlikti praktiką, padėti organizuoti renginius ir pan. Esant pageidavimui organizacijos įsipareigoja raštu patvirtinti, jog mokinių atlikta veikla gali būti prilyginama socialinės veiklos valandoms Vilniaus mokyklose.

Naudodami Vilnius.lt tinklapyje esantį interaktyvų "Savanorystės meniu'' žemėlapį moksleiviai gali itin patogiai rasti arčiausiai savo gyvenamosios vietos įsikūrusias programoje dalyvaujančias organizacijas.

"Savanorystės meniu'' pateikiamas kaip alternatyva  mokykloms, organizuojant socialines valandas, sąrašo naudojimas nėra privalomas. Šį sąrašą sukūrė Vilniaus miesto savivaldybė bendradarbiaudama su Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) ir projekto „Mokiniai savivaldybėje 2013“ dalyviais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų