Pereiti į pagrindinį turinį

Taupiais laikais taupūs vakarėliai

2008-12-19 09:00

Kalėdos ant nosies, bendrovių sąskaitos diržais suveržtos, bet pavaldinius pasveikinti labai norisi. Ką vadovui daryti? Rengti suneštinį vakarėlį! Štai keletas variantų, kaip švęsti.

Brangu, bet mažiau rūpesčių

Šventės yra šventės, ir jų net dėl krizės užmiršti neverta. O Kalėdų vakarėlį suorganizuoti nėra taip sunku. Vienas variantų (prabangesnių) – surinkti iš visų darbuotojų po keliasdešimt litų ir užsakyti kavinę. Šį būda dažniausiai renkasi tinginiai, "neturintys laiko" bendradarbiams gaminti baltos mišrainės, ir buhalteriai, dievinantys skaičiuoti svetimus pinigus.

Pavyzdžiui, šitaip kasmet daro Vilniaus miesto savivaldybė. Šiemet vakarėlyje dalyvauti norintys valdininkai už bilietą į "darbines" Kalėdas, organizuojamas kitapus kelio esančiame "Forum Palace" restorane moka po 50 litų. Savivaldybės tarybos nariai ir kiti profesinei sąjungai nepriklausantys dangoraižio darbuotojai kloja po 70 litų. Už surinktas lėšas bus pasamdytas muzikantas, restorano darbuotojai parūpins vaišių ir gėrimus papilstys.

Pigiau, bet su fantazija

Darbštesniems ir iš tiesų kolektyvą mylintiems bendrovių vadovams labiau tiktų organizuoti suneštinį Kalėdų vakarėlį. Taip išvengiama nemalonios procedūros, kai reikia eiti pas mažiau uždirbančius pavaldinius ir prašyti pinigų. Tereikia paskirstyti kiekvienam darbus: vienam namie sutepti keletą sumuštinių iš produktų, likusių nuo pusryčių, kitam – papjaustyti močiutės suslėgto sūrio, trečiam – atnešti sode užaugintų obuolių.

Už gėrimus atsakingus derėtų skirti atsižvelgiant į gimtines. Tikėtina, kad Anykščiuose giminių turintys darbuotojai galės parūpinti naminio vyno, Dzūkijos didvyriai – šio to stipresnio, o vakarėlio pabaigai tiks ir biržiečių naminis alus.

Tiesa, pačiam bendrovės direktoriui veikiausiai guls našta surasti renginio vietą. Kadangi jis uždirba daugiausia, greičiausiai turi ir didžiausius namus, kuriuose tilps visi švęsti panorę kolegos. Jei tingi po vakarėlio plauti kalną nešvarių indų, būdamas vadovas, turi teisę įsakyti visiems puotos dalyviams kitą dieną vėl grįžti ir padėti susitvarkyti su užduotimi.

Pavyzdžiui, šiemet suneštinę mažą puotą ketina surengti ir "Vilniaus diena", ir kitų žiniasklaidos priemonių darbuotojai. Tik tokie vakarėliai dažniausiai rengiami ne privačiose valdose, o bendrovių patalpose.

Greita, paprasta ir ... nuobodu

Jeigu su pinigais visai striuka, yra trečias Kalėdų vakarėlio variantas. Paskutinę darbo dieną prieš šventes sukviesti darbuotojus į didžiausią kabinetą ir keliomis skambiomis (svarbiausia – nenuvalkiotomis) frazėmis juos pasveikinti.

Kad po sveikinimo nereiktų nejaukiai stypsoti ir žiūrėti į batų galus, kolegas galima pakviesti puodelio arbatos ir pavaišinti pyragėliais. Tikėtina, kad dauguma jų ir patys savo rašomųjų stalų stalčiuose turi arbatos ar kavos, nuosavą puodelį, vėliau jį ir išsiplaus. O vadovas, pasinaudodamas akcija artimiausiame prekybos centre, už pyragaičius paklos ne daugiau nei 20 litų. Pigią šventę galima paįvairinti ir simbolinių dovanėlių keitimusi, tačiau dėl to derėtų įspėti iš anksto.

Šiemet pavaldinius sveikinti su Kalėdomis kukliai planuoja Vilniaus majonezo gamyklos vadovai. Tiesa, sveikinimo žodį darbuotojams direktoriai tars prieš darbo dieną, kad vėliau nenutrūktų gamybos procesas. Dovanomis keistis darbuotojai taip pat neketina, esą gamykloje ši tradicija neprigijusi.


GERAS PATARIMAS

Ruošiantis į vakarėlį nebūtina išleisti krūvos pinigų įspūdingam manikiūrui. Rankos atrodys baltesnės ir nagai sveikesni, jeigu patrinsite jas citrinų sultimis ir nagais pagremšite muilą.

Šiurkščią rankų odą suminkštins iš aliejaus ir smulkaus cukraus mišinio pagamintas šveitiklis.

Lakas geriau lips, jei nagus prieš lakuodamos sudrėkinsite actu.

Jei neįstengiate susimokėti už dantų balinimą, vakarėlyje nedėvėkite drabužių, baltesnių už dantis. Taip į stulbinamai geltoną šypseną neatkreipsite aplinkinių dėmesio.

Pirkti naujų papuošalų taip pat neverta. Pigūs auskarai švytės it nauji, jei juos pabarstysite kepamaisiais milteliais ir vėliau švelniai nubrauksite minkštu šepetėliu.

Vertingus papuošalus kelioms minutėms pamerkite į vandens ir ploviklio tirpalą, vėliau nušveiskite šepetėliu, nuskalaukite ir išdžiovinkite nekarštu plaukų džiovintuvu.

Rengiantis į linksmą puotą verta išgerti puodelį mėtų arbatos arba stiprios kavos su citrina: ne taip greitai apsvaigsite, jei netyčia padauginsite alkoholio.

Ta pati stipri mėtų arbata pravers ir ryte – ji šiek tiek palengvina pagirias.


Nuomonės:

Dainius, 30 m., nekilnojamojo turto bendrovės direktorius

Niekada darbe Kalėdų nešvenčiame, per mažas kolektyvas. Kur kas smagiau švęsti su draugais.

Elvyra, 59 m., renginių organizatorė

Prieš Kūčias visada su bendradarbiais susėdame prie vieno stalo, vieni kitiems palinkime gerų ateinančių metų, keičiamės nedidelėmis dovanėlėmis, vaišinamės kava, pyragaičiais. O grįžę po Kalėdų visada atsinešame į darbą pyragų.

(ŽILAS) Adomas, 24 m., pedagogas

Vakar buvo mūsų darbovietės Kalėdų vakarėlis. Pats jame nedalyvavau, nes teko kaip treneriui išvykti į varžybas. Kiek pasakojo, darbovietėje, salėje, buvo surengtas gražus furšetas, buvo užkandžių, gėrimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų