Pereiti į pagrindinį turinį

Verslininkai ir Vilniaus savivaldybė užvirė mūšį dėl asfalto

2012-12-21 12:44
Verslininkai ir Vilniaus savivaldybė užvirė mūšį dėl asfalto
Verslininkai ir Vilniaus savivaldybė užvirė mūšį dėl asfalto / Artūro Morozovo nuotr.

Bendrovė „Panevėžio keliai“ ir Vilniaus savivaldybė surėmė ietis – kelininkai pareiškė, kad vieno konkurso laimėtojų nepaskelbianti savivaldybės Viešųjų pirkimų komisija atsistatydina. Savivaldybė tai vadina melu.

„Panevėžio keliai“ trečiadienį teismui apskundė sostinės valdžią dėl sustabdyto jungties tarp Žirnių gatvės ir Vilniaus oro uosto statybos konkurso, o vakar net išplatino pranešimą, kad visa komisija atsistatydino neva dėl nekompetencijos.

„Kodėl Vilniaus savivaldybė priėmė precedento neturintį sprendimą, taip nuvertindama savo pačios darbuotojų ir pasitelktų ekspertų darbą, ir neribotam laikui atidėjo itin svarbaus projekto vykdymo pradžią, neaišku“, – rėžiama pranešime.

Bendrovės pyktį sukėlė tai, kad Panevėžio keliai„ pradžioje buvo paskelbti konkurso laimėtojais, tačiau komisija lapkričio 21 d. panaikino savo sprendimą po to, kai Latvijos kelių ir tiltų statybos bendrovių “Latvijas tilti„ ir bendrovės “Kauno keliai" konsorciumas, kurio pasiūlymas dėl nepagrįstai mažos medžiagų kainos pradžioje buvo atmestas, pateikė pretenziją.

Kaip teigia savivaldybė, po pretenzijos Vilniaus apygardos teismas sustabdė konkursą, tačiau gruodžio 17 d. vėl leido jį tęsti. Savivaldybės išplatintame atsakyme į „Panevėžio kelių“ pareiškimus teigiama, kad paskleista melaginga informacija.

„Vilniaus miesto savivaldybės Viešųjų pirkimų komisija sudaryta 2012 m. sausio 6 d. administracijos direktoriaus įsakymu ir iki šiol dirba be pertraukų“, – tvirtinama pranešime.

Taip pat primenama, kad iki šiol konkurso nugalėtojas nepaskelbtas, o atskleisti bet kokią informaciją apie viešojo pirkimo procedūros užkulisius iki pat laimėtojo paskelbimo ir sutarties sudarymo dienos draudžia Viešųjų pirkimų įstatymas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų