Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus politikai įtaria, kad V.Navickas mero kėdės geruoju neužleis

2010-12-14 06:59
Nepasitiki: nors V.Navickas trečiadienį turėtų padėti ant stalo atsistatydinimo pareiškimą, valdantieji nelinkę pasikliauti mero garbės žodžiu.
Nepasitiki: nors V.Navickas trečiadienį turėtų padėti ant stalo atsistatydinimo pareiškimą, valdantieji nelinkę pasikliauti mero garbės žodžiu. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Vilniaus valdantieji įtaria, kad meras Vilius Navickas sumanys dar pasėdėti savo kėdėje. Todėl daro viską, kad tai neįvyktų ir miestas jau rytoj turėtų naują vadovą.

Išsigando vieno žodžio

Kaip "Vilniaus dienai" sakė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) frakcijos sostinės taryboje seniūnės pavaduotojas Jaroslavas Kaminskis, įtarimų sukėlė vienas žodis miesto tarybos darbotvarkėje.

Trečiadienį, kai į mero kėdę vietoj V.Navicko turėtų sėsti konservatorius Raimundas Alekna, miesto taryba pirmiausia imsis svarbiausio klausimo: dėl mero "atsistatydinimo iš pareigų".

Tačiau, kaip pabrėžė J.Kaminskis, meras į tarybos darbotvarkę neįtraukė interpeliacijos – užuot tai padaręs, V.Navickas pasirinko atsistatydinimą. "O atsistatydinimo pareiškimo aš dar nemačiau, – stebėjosi LLRA atstovas. – Be to, atsistatydinimo pareiškimą galima atsiimti kad ir prieš pat posėdį."

Turi atsarginį planą

Naują daugumą miesto taryboje subūrę valdantieji nujaučia, kad V.Navickas gali sumanyti dar pasėdėti mero kėdėje. Dėl to vakar buvo imtasi priemonių, kad tarybos darbotvarkėje atsidurtų ir klausimas dėl mero atstatydinimo – jei V.Navickas kartais persigalvotų ir atsiimtų atsistatydinimo pareiškimą. Tai "Vilniaus dienai" patvirtino kandidatas į mero postą R.Alekna.

"Jeigu per posėdį nebus atsiimtas pareiškimas dėl atsistatydinimo – vienas variantas. O jeigu bus – yra kitas, alternatyvus tarybos sprendimo projektas", – sakė R.Alekna. Jis pripažino dar nesąs tikras, ar balsavimas dėl naujo mero patvirtinimo įvyks, tačiau valdančioji koalicija esą užsitikrino bent 31 tarybos nario palaikymą, kad būtų pakeistas meras.

Plačiau apie Vilniaus mero paieškas - antradienio dienraštyje „Vilniaus diena“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų