Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus valdžios atostogos: kas į lietuvišką pajūrį, kas į Norvegiją

2013-06-14 14:00
Vilniaus valdžios atostogos: kas į lietuvišką pajūrį, kas į Norvegiją
Vilniaus valdžios atostogos: kas į lietuvišką pajūrį, kas į Norvegiją / T. Urbelionio/BFL nuotr.

Vasara – atostogų metas! Vieni Vilniaus valdžios atstovai jas leidžia lankydami Lietuvos dvarus, kiti – pajūrį, treti leidžiasi į žvejybą Norvegijoje. O kai kurie vis dėlto ir vasarą lieka atsidavę darbui.

Darbas ir tik darbas

„Neturiu atostogų“, – taip trumpai į norą pasikalbėti, kur vasaros, su šypsena atsakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Kad neatostogaus, o dirbs, teko išgirsti ir iš miesto tarybos nario Vido Urbonavičiaus. Paklaustas, kodėl šią vasarą neskirs laiko poilsiui, jis atsakė: „Neišeina atostogauti su šeima, o be šeimos nesinori. Taigi poilsio nebus.“

Dar nesuplanavęs atostogų teigė esąs ir vicemeras Jaroslavas Kaminskis.

„Paprastai atostogauju Lietuvoje, mėgstu tylą ir mėgstu tinginiauti“, – sakė jis. Vicemeras teigė neturintis nuolatinės vietos, kur geriausia mėgautis tyla.

Atostogų jis važiuoja įvairiai: ir su šeima, ir su draugais, kartais į užsienį, o kartais ir Lietuvoje. Anot jo, kaip šeima nusprendžia, taip ir daro.

Nors mėgsta tylą, ramybę ir nieko neveikti, J.Kaminskis antrą atostogų dalį skiria aktyvesniam poilsiui. Tiesa, ką būtent veikia, neišdavė.

„Darome tai, kas šauna į galvą. Aš neprogramuoju, nes atostogos yra tam, kad būtų kuo mažiau programavimo“, – teigė vicemeras.

Mėgsta Palangą

Štai vicemeras Jonas Pinskus atostogų planų jau turi. Per Jonines keletui dienų su šeima planuoja vykti į Palangą. Beje, šį Lietuvos kurortą Pinskų šeima labai mėgsta. O vasaros gale, rugpjūčio antroje pusėje, vicemeras su draugais ketina savaitei vykti į Norvegiją žvejoti.

Pašnekovas savo šeimą priskiria universalių poilsiautojų kategorijai, pats teigė mėgstantis ir aktyvų, ir pasyvų poilsį. Žiemą su šeima važiuoja į kalnus slidinėti, vasarą laiką leidžia daugiausia prie jūros. Vykdami į Palangą jie visad vežasi dviračius, nes labai mėgsta jais važinėti. Taip pat žaidžia tinklinį.

„Jei atostogaujame užsienyje, pavyzdžiui, Turkijoje, ir aš, ir žmona, ypač sūnus, labai mėgstame žaisti paplūdimio tinklinį. Tik gulėjimas prie jūros nėra mėgstamas mūsų šeimoje“, – sakė vicemeras.

J.Pinskus neslėpė, kad jam patinka ir poilsis prie ežerų su palapinėmis, tačiau žmona taip ilsėtis nelabai mėgsta. O pasiteiravus, ko reikia, kad atostogos būtų geros, atsakė: „Būtina sąlyga yra gera nuotaika, tada visur gerai. Kartais galima ir bloguose dalykuose daug gėrio pastebėti.“

Geriausia – Lietuvoje

„Pačios geriausios vasaros atostogos, aišku, yra Lietuvoje, – įsitikinęs miesto tarybos sekretorius Miroslavas Monkevičius. – Labai mėgstu su šeima ir draugais keliauti po mūsų šalį.“

M.Monkevičius sakė dažnai vykstantis aplankyti Lietuvos dvarų, miestelių, nematytų vietų. Tą patį ketina daryti ir šią vasarą – savaitei ar dviem trauks į Žemaitiją.

Kadangi mėgsta keliauti automobiliu, atostogas dažniausiai leidžia Lietuvoje, bent jau vasarą, kaip pats pabrėžė, bet kartais keliauja ir po užsienio valstybes.

„Mėgstu tik aktyvų poilsį, ilgiau nei pusdienį gulėti vienoje vietoje prie kokio nors vandens telkinio man nepavyksta ir tai jau viršija mano kantrybės ribas, – juokėsi pašnekovas ir pridūrė: – Kalbant apie vandens pramogas, esu naras, jau dešimt metų su nardymo įranga nardau po vandeniu.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų