Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje ugniagesiai gelbėjo tvoroje įstrigusį stirniuką

2022-09-09 15:55
DMN inf.

Ugniagesiams beveik kiekvieną dieną tenka gelbėti gyvūnus. Šįryt Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3-iosios komandos ugniagesiai gelbėjo tvoroje įstrigusį stirniuką, savo feisbuko paskyroje pranešė Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos nuotr.

Priminsime, kad prieš kelias dienas Klaipėdos PGV ugniagesiai traukė į šulinį įkritusį šunį.

„Kaip pasakojo Vanaginės Sodų gatvės gyventojai, pro jų namus šįryt lėkė būrys stirnų, – pasakojo gelbėjimo operacijoje dalyvavęs Vilniaus PGV 3-iosios komandos skyrininkas Alfredas Povilanskas. – Viena jų nėrė pro tvoros plyšį ir įstrigo. Ją išlaisvinome gana lengvai. Iš pradžių stirniukas gailiai rėkė, bet uždėjus ant galvos audeklą, aprimo. Bijojome, kad jis nesusižalotų. Ugniagesiai su hidrauline įranga praplėtė tvoros tarpą ir stirna buvo išlaisvinta. Ji nudūmė neatsisukdama.“

Pasak skyrininko, Vilnius – gana miškingas miestas, stirnų čia daug: „Jos ateina netgi prie mūsų gaisrinės. Dabar žvėreliai gyvena arčiau žmonių, tad tokių gelbėjimo operacijų, manau, nemažės.

Džiaugiamės, kai tokie įvykiai sėkmingai baigiasi. Geras jausmas širdyje, kai kažką išgelbėji.“

Rugsėjo 6 d. paryčiais Klaipėdos PGV 1-osios komandos ugniagesiai gelbėtojai sulaukė gyventojų prašymo iš lietaus vandens surinkimo šulinio ištraukti apie 30 kg sveriantį australų aviganį. Atvykę į įvykio vietą, pareigūnai operatyviai nuleido gelbėjimo virvę į 2-3 metrų ilgio, apie 30-40 cm skersmens šulinį ir iškėlė šunį. Gyvybės ženklų nerodžiusį gyvūną gelbėtojai ryžtingai ėmė gaivinti ir, visų laimei, po kelių akimirkų gražuolis Viesulas atgavo kvėpavimą.

Kaip spėja šeimininkai, šulinyje 12 metų amžiaus Viesulas išbuvo kelias valandas, todėl iškeltas iš jo buvo praradęs jėgas. Tačiau šįryt, sveikas ir puikiai nusiteikęs Viesulas, kartu su šeimininku, atvyko padėkoti savo gelbėtojams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų