Quantcast

Artėjant moterį nušovusio pareigūno teismui – arši diskusija: nusikaltėliai taps dar įžūlesni?

Policijos profsąjungos ir Pareigūnų veteranų asociacija stojo ginti teisiamo moterį nušovusio pareigūno. Esą valstybė siunčia pareigūnams žinią, kad ginklo naudoti negalima. O tai geros naujienos nusikaltėliams, kurie tik taps įžūlesni.

Tragedija, kai pareigūnas nušovė besipriešinančią moterį, įvyko pernai gruodį. Moteris iš pradžių puolė medikus, vėliau ir atvykusius pareigūnus. Pareigūnai panaudojo ir ašarines dujas, ir elektrošoką, taip pat buvo paleisti šūviai į kojas. Praėjus pusmečiui prokuratūra pareigūną siunčia į teismą.

„Buvo situacija nevienareikšmė, iš tikrųjų moteris buvo lauke ir rankoje turėjo peilį, bet visa tolimesnė įvykių situacija parodė, kad šaunamojo ginklo panaudojimo buvo galima išvengti“, – aiškino prokuroras Nėrijus Puškorius.

Policininką užstoja Pareigūnų veteranų asociacija, kuri visoms aukščiausioms valstybės institucijoms išsiuntė kreipimąsi, raginantį į šią problemą atkreipti dėmesį.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Valstybė, teisėsaugos organai turi kovoti ne su pareigūnais, o su nusikaltėliais, o dabar tokia linija eina, pareigūnai yra nusikaltėliai, pažeidėjai, korumpuoti ir panašiai“, – teigė Lietuvos pareigūnų veteranų asociacijos pirmininkas Vytautas Navickas.

Pareigūną palaiko ir kitos profesinės sąjungos.

„Visada kyla klausimas, ar galėjo padaryti geriau. Tai faktas, galbūt, galėjo padaryti geriau, visuomenės lūkesčiai policijai dideli“, – kalbėjo Lietuvos policijos profesinės sąjungos vadovė Roma Katinienė.

„Kai reikia priimti tik per keliolika sekundžių sprendimus, tai spręsti po to šių pareigūnų klausimą tiems, kuriems sėdi kabinetuose ir analizuoja instrukcijas... Na, žinot, irgi turi būti atsakinga“, – sakė V. Navickas.

Tačiau, pasak pareigūnų atstovų, nereikia stebėtis, kodėl tokios nelaimės vyksta.

Visuomenei, kuri yra linkusi nusikalsti, siunčiamas labai aiškus signalas, kad tiesiog gali daryti, ką nori.

„Iki šios dienos yra didelis trūkumas, prastas pareigūnų parengimas, nepamatuotos reformos ir netinkamas finansavimas. Tai tiesiog duoda dabar vaisius“, – įsitikinusi R. Katinienė.

Blogiausia esą kaip į pareigūno siuntimą į teismą pažiūrės nusikaltėliai.

„Visuomenei, kuri yra linkusi nusikalsti, siunčiamas labai aiškus signalas, kad tiesiog gali daryti, ką nori. Kai bus situacija, kad pareigūnas turėtų panaudoti šaunamąjį ginklą, tai pareigūnas vengs tą daryti matydamas, kokios gali būti pasekmės“, – aiškino R. Katinienė.

„Tikrai mes tokios žinios neperduodame, yra policijos įstatymas, kuriame aiškiai apibrėžtos ginklo panaudojimo galimybės, tačiau ta galimybe reikia naudotis griežtai laikantis įstatymo. Šiuo atveju mes manome, kad tomis nuostatomis buvo naudotasi viršijant įgaliojimus“, – tikino N. Puškorius.

Pirmasis policininko teismo posėdis – jau pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Magnum

Magnum portretas
Jei senyva,ligota moteri nesugeba sutramdyt 4 policininkai ir 2 sanitarai tai kokius ten neigaliuosius i tas tarnybas priima?kiek matau policijos ekipazu tai ten vienas toks nesportiskai atrodantis kaimietukas ir daili fifa sedi arba dvi motereles 1,56 ugio...kas del kitu saliu kur nusauna ginkluota nusikalteli...nu jei pas mus pensininkai su virtuviniais peiliais kelia pavoju policijai!?tai kka jus tada darot kai kokio kauno ar panevezio bachurai pasirodo?tos motereles pacios uniformas nusimauna ar kaip?

Visose šalyse

Visose šalyse portretas
Jeigu su peiliu grasini nužudyti, tai gauni kulką į kaktą. Jokių dujų ar tazerio. Pasidomėkite patys isitikinsite.

Ajajai

Ajajai portretas
Visi čia tulžį liejantys ant policininko anuo metu tikriausiai būtų puolę ir Gestapą gint apsiputoję, jei nepilnametį psichą kas būtų bandęs sutramdyti kol tik gyvūnus kankino ir žudė, bet mergytės dar nenudaigojo? Ojojoi, vaikelį skriaudžia, ar taip galima!
VISI KOMENTARAI 79

Galerijos

Daugiau straipsnių