Pereiti į pagrindinį turinį

Iš dingusio 15-mečio Mato paiešką koordinuojančių žmonių – svarbi žinia: įvardijo datą

2024-10-09 10:31

Vilniuje dingusio Mato Kalinausko paiešką koordinuojantys žmonės socialiniame tinkle pasidalijo jautria žinute.

Matas Kalinauskas Matas Kalinauskas Matas Kalinauskas Matas Kalinauskas Matas Kalinauskas Matas Kalinauskas

„Turbūt kiekvienas kažkada esame susimąstęs: „Taip tai jau man tikrai niekad nenutiks“. Gyvename ramiai ir nevertiname kiekvienos patiriamos akimirkos su artimaisiais, kuomet ištinka stipriai gyvenimą supurtantis įvykis.

Jau eina devinta para, kai ieškome dingusio Mato. Savanoriškai į paiešką įsitraukę šauliai, Raudonojo Kryžiaus savanoriai ir gyventojai kasdien tikrina Neries krantines, plaukia valtimis, baidarėmis, kelia dronus, siūlo visą kitą turimą pagalbą. Savanoriškai susibūrusi paieškos koordinavimo komanda nuolat dirba. Ieškome galinčių paieškoje dalyvauti žmonių, tikriname turimus resursus, ieškome naujų. Tarpusavyje mokomės iš praeities patirčių ir strateguojame paiešką pagal turimas galimybes. Stengiamės iš visos širdies padėti nelaimės ištiktai šeimai.

Tačiau, kaip ir kiekvienoje paieškoje, žmogiškasis resursas yra ribotas. Mato šeima labai dėkoja visiems prisidėjusiems ir labai kviečia visus padėti rasti dingusį vaiką. Savanorių visad trūksta. Dirbame nuolat, kad tik turėtume pakankamai žmonių, kurie galėtų prisidėti prie paieškos ir joje dalyvauti.

Tu mums esi labai reikalingas. Tavo net ir menkiausias indėlis yra neaprėpiamai svarbus.

Prisidėti gali sausumoje, vaikščiodamas Neries krantine. Neries krantinės yra padalintos segmentais, išsirink sau tinkamą, užsiregistruok https://forms.gle/cX2k2Njb6zQLAUZGA, eidamas naudok Mantrailing app, baigęs maršrutą atsiųsk gpx failą mums į el. paštą: [email protected].

Prisidėk prie paieškos vandenyje. Penktadienį (spalio 11 d.) renkame savanorius, galinčius plaukti baidarėmis. Orientyras – apie 11 val. prie Baltojo tilto. Duok žinią apie save komentaruose ar asmenine žinute. Su užsiregistravusiais savanoriais susisieksime patikslinti detalių.

Prisidėk prie paieškos aktyviai skleisdamas apie ją žinią. Dalinkis su šeima, draugais, artimaisiais. Vertiname kiekvieną pasidalinimą soc. tinkluose, mums labai svarbu, kad kuo daugiau žmonių išgirstų prašymą prisidėti prie paieškos.

Jau esame ne kartą įsitikinę, kad mūsų bendruomenė – vieninga. Padėkime vieni kitiems taip, kad patys galėtume būti ramūs, jog ištikus bėdai pagalbos sulauksime ir patys. Dėkojame, kad prisidedate“, – antradienį skelbta feisbuko grupėje „Mato paieška“.

Papasakojo apie sūnaus būdą

Dingusio paauglio mama – atvira, nuo tada, kai sūnus dingo, vis dar nepavyksta užčiuopti siūlo galo ir rasti atsakymo, kas galėjo nutikti, kad Matas iki šiol negrįžo namo. „Visos vaizdo stebėjimo kameros ties Žirmūnais, kur jis turėjo praeiti tiltą, yra nusuktos į kitą pusę, ir mes nematome, ar Matas įsėdo į kokį nors automobilį, nors jis nelinkęs to daryti“, – „Kauno dienai“ sakė ji.

Asmeninio šeimos archyvo nuotr.

Pasakodama apie sūnų pašnekovė tarstelėjo, kad 15-metis buvo aktyvus šachmatininkas ir stalo tenisininkas. Šiose srityse paauglys laimėdavo pirmąsias vietas. Medaliais ir taurėmis – įvertinti aukščiausi jo pasiekimai. „Matas nebuvo paauglys, kuris būtų linkęs vartoti narkotikus ar vadinamuosius veipus. Jis aktyviai sportavo, lankė tinklinį“, – sūnų apibūdino pašnekovė.

15-mečio gyvenimo būdo paveikslu su visuomene ji nusprendė pasidalyti, kad išsklaidytų galimas interpretacijas apie žalingus įpročius, neretai pasitaikančias tokio pobūdžio atvejais, jei dingsta jaunas žmogus.

Turėjo ateities planų

Kaip skelbta anksčiau, paskutinį kartą jaunuolis buvo matytas naktį, 4.21 val., iš rugsėjo 29-osios į 30-ąją, išeinantis iš „Lemon Gym“ sporto klubo Vilniaus Antakalnio mikrorajone. Mama sutiko paaiškinti šią istorijos detalę, kad užkirstų kelią visuomenei galimai kilsiantiems įtarimams.

„Būdavo, kad Matas prieš mokyklą išeidavo į sporto klubą, pasportuodavo ir eidavo į mokyklą. Bet jis man visada pasakydavo – arba iš vakaro, arba parašydavo žinutę. Šį kartą sūnus taip pat išėjo su kuprine – pasiruošęs mokyklai“, – sakė mama.

Sekmadienio vakarą, pasak jos, sūnus kartu su ja planavo užsiregistruoti artimiausiam galimam vizitui į banką. Taip pat artėjančią savaitę norėjo atsinaujinti garderobą – važiuoti su draugėmis nusipirkti džemperį. „Jis dėliojosi mintis į ateitį“, – teigė mama.

Primename, kad išėjęs iš sporto klubo, jaunuolis pasuko link Šilo gatvės sostinėje, kirto kelią per „Caffeine“. Daugiau informacijos apie jo judėjimo kryptį nėra. Ant Šilo tilto vidurio buvo rasta paauglio kuprinė su daiktais.

Mato požymiai: 15 metų, lieknas, 175 cm. ūgio, vilkėjo trumpus mėlynus šortus „Jack & Jones“, žydrus „Nike“ sportbačius, juodą „Jack & Jones“ džemperį su „Jack & Jones“ užrašu per visą krūtinę.

„Jeigu turite vertingos informacijos, matėte šį jaunuolį – skambinkite bendruoju pagalbos numeriu 112 arba skambinkite/palikite žinutę Mato tėvams +37064565968“, – rašoma paieškos grupėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų