Pereiti į pagrindinį turinį

Mieles gabenusiame vilkike pareigūnai rado per 15 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių

2024-08-23 14:17 diena.lt inf.

Tranzitu per Lietuvą mieles gabenusiame vilkike muitininkai aptiko 15,1 tūkst. cigarečių pakelių kontrabandą.

Kaip penktadienį skelbia Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT), sulaikytų rūkalų vertė – daugiau nei 67 tūkst. eurų.

Baltarusiškų cigarečių kontrabanda Šalčininkų kelio poste buvo sulaikyta praėjusią savaitę. Rūkalus pareigūnai rado krovininio vilkiko, tranzitu į Vakarų Europą gabenusio mielių krovinį, puspriekabėje-šaldytuve įrengtose slėptuvėse.

Tarnyba nurodo, jog rugpjūčio 17-ąją į Šalčininkų kelio postą krovininiu vilkiku „Daf“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo tranzitu per Lietuvą į Vokietiją gabenantis 22 tonas presuotų baltarusiškų mielių duonos kepimui.

„Muitinės pareigūnams patikrinus mašiną rentgeno kontrolės sistema, pastebėta, jog vilkiko puspriekabės „Lamberet“ konstrukcijoje gali būti slepiama kontrabanda“, – rašoma pranešime.

Muitinės pareigūnai kartu su Šalčininkų ugniagesiais, kurie padėjo atverti puspriekabės grindis ir lubas, atliko patikrinimą ir vilkike aptiko slėptuves. Jose rasta 15 tūkst. 114 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“ su baltarusiškomis banderolėmis.

MKT Vilniaus skyriuje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Anot pareigūnų, vilkikas ir cigaretės sulaikyti, buvo sulaikytas ir vairuotojas, kuris vėliau, po apklausos, paleistas, skyrus kardomąją priemonę – dokumentų paėmimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų