Pereiti į pagrindinį turinį

Nelegalūs ryšių slopintuvai – jau pareigūnų rankose

2014-07-08 13:20
Vytauto Liaudanskio nuotr.

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) specialistai kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais konfiskavo prekyboje esančius GSM, GPS, 3G, WI-FI ryšio slopintuvus, kuriais prekiauti be atskiro leidimo draudžia Lietuvos teisės aktai.

„Be atskiro leidimo prekiauti ir naudoti ryšio slopintuvus draudžia teisės aktai, Lietuvoje naudoti tokio tipo įrangą gali tik Kalėjimų departamentas“, - teigiama RRT pranešime spaudai. Šiuos ryšio slopintuvus RRT aptiko patikrinusi elektroninėse parduotuvėse ir interneto skelbimuose siūlomą techninę įrangą.

RRT turima informacija buvo perduota Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriui. Policijos pareigūnams atlikus kontrolinį slopintuvų pirkimą, buvo užfiksuota neteisėta veika, pareigūnai konfiskavo šešis ryšio slopintuvus ir juos perdavė RRT.

RRT laboratorijoje buvo atlikta ryšio slopintuvų patikra ir nustatyta, kad visi įrenginiai trukdo GSM/UMTS, 3G, GSM/LTE, UMTS palydovinės radijo navigacijos bei RLAN dažnių diapazonuose teikiamoms paslaugoms ir netenkina RRT patvirtinto Elektromagnetinio suderinamumo techninio reglamento reikalavimų. Už šio reglamento reikalavimų nesilaikymą Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą ir įrangos konfiskavimą. Asmuo, neteisėtai teikęs ryšio slopintuvus į Lietuvos rinką, nubaustas 1 tūkst. 250 litų bauda, o nelegali įranga bus sunaikinta.

RRT atstovė ryšiams su visuomene Rasa Karalienė BNS informavo, kad konfiskuotus ryšio slopintuvus galima naudoti kriminaliniams nusikaltimams vykdyti, taip pat blokuoti galimus nusirašinėjimus egzaminų ir pan., taip pat galima naudoti mėgėjiškais tikslais saugoti savo privatumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų