Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas prašo Advokatų tarybos įvertinti riaušių bylos posėdžiui trukdžiusio gynėjo elgesį

2024-10-01 18:02

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį kreipėsi į Advokatų tarybą dėl Laisviaus Margaičio trukdymo riaušių prie Seimo bylos posėdžiui, kuris rugsėjo pabaigoje buvo nutrauktas.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / I. Gelūno / BNS nuotr.

Teismas prašo įvertinti, ar advokato elgesys nepažeidė Advokatūros įstatymo nuostatų, Advokatų etikos kodekso, kitų teisės normų reikalavimų, ar jam bus inicijuojama drausminė atsakomybė, BNS nurodė teismo atstovas Giedrius Janonis.

Lietuvos advokatūros atstovė Ieva Paliliūnienė BNS informavo, kad tokį prašymą Advokatų taryba gavo. L. Margaičiui išsiųstas nurodymas per 14 dienų pateikti paaiškinimą.

„Lauksime pasiaiškinimo, ar jis pripažįsta, kas ten įvyko, kodėl įvyko. Atsiuntus pasiaiškinimą, visa tai keliaus į Drausmės komitetą, kuris aiškinsis aplinkybes“, – teigė I. Paliliūnienė.

Advokato drausmės bylą numatoma pradėti nagrinėti lapkritį.

Prie Seimo 2021 metais vykusių riaušių byloje L. Margaitis yra paskirtas kaltinamojo Gedimino Chaidakevičiaus gynėju.

Rugsėjo 26-osios posėdyje advokatas atstovavo ir kaltinamajai Erikai Andriukaitienei, pavaduodamas šios gynėją Snaiguolę Mažeikienę.

Kaip teigia teismas, po pietų pertraukos L. Margaitis neadekvačiu elgesiu, posėdžio tvarkos pažeidimais, replikomis ir nepagarba pirmininkaujančiai teisėjai, kitiems proceso dalyviams trukdė teismui nagrinėti bylą.

Policijos pareigūnams blaivumą tikrintis atsisakiusį advokatą išvedus iš salės, teismas negalėjo tęsti bylos nagrinėjimo dėl dviejų be gynėjų likusių kaltinamųjų teisių neužtikrinimo ir gynybos interesų neatstovavimo. Todėl posėdis buvo nutrauktas.

Su L. Margaičiu BNS antradienį susisiekti nepavyko.

Kitas posėdis šioje baudžiamojoje byloje numatytas spalio 2 dieną, jame bus tęsiamos kaltinamųjų apklausos.

Byloje kaltinamai pareikšti  87 asmenims. 27 asmenys pripažinti nukentėjusiaisiais, iš jų 23 – policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų