Pereiti į pagrindinį turinį

E.Kučinskas – be romantiškų reveransų

2009-02-14 09:00
E.Kučinskas – be romantiškų reveransų
E.Kučinskas – be romantiškų reveransų / E.Kučinsko asmeninio archyvo nuotr. Duetas: E.Kučinską scenoje neretai galima išvysti su broliu Rimvydu.

Blizgučiais apkaišyta Šv.Valentino diena Edmundui Kučinskui primena rožinį košmarą. Dainininkas, politikas ir televizijos laidų vedėjas meilę matuoja ne sudegintų žvakių ir saldžių ketureilių skaičiumi, bet atidžiai klausydamasis savo širdies. Vyras tikino, kad išgyventi jausmai sunkiai tilptų į septynis romanus, tačiau visa tai – po devyniais užraktais. Lengvabūdiškų mostų klaipėdietis nemėgsta ne tik jausmų fronte, bet ir kūryboje ar bendraudamas su žurnalistais.

Šeima prilygsta tvirtovei

Pasitinkant meilės dieną E.Kučinskas prisipažino, kad jo žodyne žodį "romantika" būtų sudėtinga surasti. "Man jis dvelkia savotišku štampu. Galbūt siaurai mąstau? Laikausi nuostatos, kad svarbiausias jausmų indikatorius – tai, ar tau gera su žmogumi, ar jo pasiilgsti", – samprotavo atlikėjas.

Su žmona Galina dainininkas susipažino būdamas septyniolikos, kai pradėjo dirbti garsiajame "Birutės" restorane Palangoje. Šeimą sukūrė devyniolikos. "Žmona su manimi perėjo visus etapus – matė klaidas, nuopuolius ir pakilimus", – keliais žodžiais apibūdino ilgaamžį ryšį E.Kučinskas.

Atviravimus apie savo šeimą tabu kategorijai priskiriantis E.Kučinskas tokią savo poziciją argumentuoja paprastai: "Normalus, save gerbiantis atlikėjas niekada nekiš į spaudos puslapius nei žmonos, nei vaikų. Tai yra silpnų savo profesijoje žmonių požymis".

Sriubai – tik komplimentai

Tiems, kurie dar tik žengia į dviejų žmonių santykių džiungles, dainininkas pataria neprarasti budrumo netgi visai kasdieniškose situacijose: "Jei valgai sriubą, kurią išvirė artimas žmogus, bet tau neskanu, nieku gyvu negalima apie tai net užsiminti. Brandaus vyriškio išmintis! Matyt, nemeluoja sakantys, kad moterys myli ausimis".

Nors E.Kučinskas tiesiog nepakenčia romantiško elgesio šablonų, patirtis privertė šiek tiek sušvelninti savo nuostatas. "Aukščiausiasis visgi sukūrė skirtingus vyrą ir moterį... Jei dovanosi gėlių, stebinsi maloniomis staigmenomis, o svarbiausia – lepinsi gražiais žodžiais – mylimoji bus laiminga netgi jausdama, kad tokiame elgesyje yra kažkiek dirbtinumo", – įžvalgomis dalijosi E.Kučinskas.

Kelias buvo klastingas

Jausmų fronte kartais tenka ne tik ieškoti kompromisų, bet ir visiškai pamesti galvą. E.Kučinskas prisipažino, kad yra iškrėtęs tiesiog fantastiškų dalykų širdį pervėrus Amūro strėlėms. "Ir gerąja, ir blogąja prasmėmis", – santūriai pažymėjo pašnekovas.

Nors ir nemėgsta žodžio "bohema", E.Kučinskas neslėpė, kad ankstyvuosius karjeros žingsnius lydėjo svaiginantis spindesys ir įvairiausios pagundos: "Restorane "Birutė" į naktines programas būdavo investuojami milžiniški pinigai. Prabangius kostiumus atlikėjams siūdavo Operos ir baleto teatre, pasirodymų atvykdavo žiūrėti netgi vilniečiai, kauniečiai. Mūsų profesija klastinga. Dirbant naktiniame klube šalia tavęs visuomet yra baras, pusė lankytojų – moterys, merginos. Jeigu esi matomas, žinomas, atsiranda įvairaus plauko gerbėjų, nuotykių ieškojimų".

Tylėjimas – auksas

Vengiantis kalbėti apie asmeniškus dalykus ir apskritai dalyti interviu dainininkas ne visuomet buvo toks atsiribojęs nuo žiniasklaidos. "Buvo laikai, kai pats eidavau pas žurnalistus, lįsdavau į akis. Nori nenori tekdavo ir kažką prikurti. Bet situacija pasikeitė. Dabar manau, kad žymiai protingesnis yra tas, kuris tyli. Atlikėjas turi būti matomas dėl savo dainų, o ne kažkokių pliurpalų", – nukirto E.Kučinskas.

Vyras ramiai reaguoja į kalbas esą yra labai arogantiškas bendraudamas su aplinkiniais, tačiau E.Kučinsko asmenybės portretas turi įvairių pustonių: "Esu gan choleriškas žmogus – greitai užsidegu, greitai ir užgęstu. Man atrodo, kad suklydęs sugebu pripažinti klaidas, atsiprašyti. Mėgstu nuoširdžius žmones, nekenčiu veidmainiavimo. Galvoju, kad nesu komunikabilus. Man reikia daug laiko, kol kontaktas su sutiktu žmogumi taptų artimesnis. Vis dėlto jei šis etapas ateina, draugystė tęsiasi ilgai".

Persekiotojus ignoruoja

Po tvirtu išoriniu kiautu slepiasi kritikai jautri širdis – atlikėjas neslėpė, kad aplinkinių pastabos labai žeidžia. "Ypač – iš piršto laužti dalykai, bulvariniai kliedesiai... Skaitinėti internetinius komentarus apskritai būtų prapultis. Nežinau, ar dar yra Lietuvoje koks nors žinomas žmogus, ant kurio nebūtų išpilta tona mėšlo", – atsiduso E.Kučinskas.

Atlikėjas periodiškai sulaukia žeidžiančių laiškų, trumpųjų žinučių, tačiau laikosi šventos taisyklės – ignoruoti rašliavas. Kalbai pasisukus apie maniakišką persekiojimą, E.Kučinskas neslėpė, kad tokios situacijos jam puikiai pažįstamos. "Oj!.., – nervingai sumosavo rankomis. – Iki šiol tai patiriu. Visgi kai žinomas žmogus apie tokius dalykus pradeda kalbėti, aplinkiniai tik juokiasi. Kreiptis į policiją? Tai būtų absurdas. Kadaise, kai buvo peržengtos tam tikros ribos, bandžiau kažko imtis, tačiau dėl to tik žiauriai pasigailėjau".

Smūgis – ne pasaulio pabaiga

Prieš porą savaičių E.Kučinskui visuotinio dėmesio akiratyje teko atsidurti dėl skaudžios ir itin neįprastos traumos. Incidentas įvyko Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro scenoje. Populiariojoje operoje "Paryžiaus katedra" Kvazimodo vaidmenį atlikusiai estrados žvaigždei kunigą vaidinęs Artūras Kozlovskis sulaužė žandikaulį – dramatiškai užsimojęs kryžiumi teatro solistas netyčia smogė E.Kučinskui per veidą. "Jei kalbėtume konkrečiai, tai buvo švininė kryžiaus formos Jėzaus Kristaus statulėlė", – liūdnai šyptelėjęs patikslino aplinkybes E.Kučinskas.

"Įvykis visai įdomus. Guodžiu save, kad ne kiekvienam pasitaiko scenoje rimtos operos metu patirti tokią traumą", – jau linksmai pridūrė klaipėdietis.

Dainininko žandikaulis po truputį gyja – burnos ertmėje medikai įtaisė miniatiūrinį įtvarą, kurio kalbant visai nesimato.

Kvazimodą "prisišaukė"

Daugeliui pasirodė, kad smūgis išties simbolišku daiktu – rimtas perspėjimas "iš aukščiau" apie tai, kad dainininkui verta sulėtinti gyvenimo tempą, tačiau E.Kučinskas to nė nemano daryti. "Turėdamas daug laisvo laiko tiesiog nerandu sau vietos. Kalbant apie pomėgius, esu nuobodus žmogus. Negaliu pasigirti, kad mėgstu rinkti pašto ženklus arba skraidyti parasparniu. Esu ganėtinai užsiciklinęs, bet gyvenime dabar darau tai, kas man įdomu. Galiu sau tai leisti", – aiškino E.Kučinskas.

Dainininkas prisipažino, kad dar studentavimo laikais klausiamas apie savo svajonių vaidmenį didžiojoje scenoje nė nemirktelėjęs atšaudavo: "Kvazimodas". Tuo metu E.Kučinsko bendramoksliai patyliukais vildavosi vieną dieną įsijausti į Hamleto kančias. "Aiškindavau apie Kvazimodą tarsi norėdamas oponuoti vyraujantiems šablonams. Likimo ironija – net neįtariau, kad vieną dieną sulauksiu maestro Stasio Domarko pasiūlymo įkūnyti šį personažą. Apsisprendžiau iš karto ir nepasigailėjau. Man šis vaidmuo labai artimas – ir išore, ir vidumi", – tvirtino E.Kučinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų