Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas galutinai apsispręs dėl trijų ekonominių sutarčių su Maskva ir Minsku denonsavimo

2024-10-01 06:41 diena.lt inf.

Seimas antradienį galutinai apsispręs, ar denonsuoti tris su ekonominiu bendradarbiavimu susijusias tarptautines sutartis tarp Lietuvos ir Rusijos bei Baltarusijos.

D. Labučio / ELTOS nuotr.

Parlamentarai priims sprendimą, ar atšaukti 1999 pasirašytas Lietuvos ir Baltarusijos sutartį dėl investicijų skatinimo ir apsaugos bei analogišką sutartį su Rusija, taip pat susitarimą su Rusija dėl pajamų ir kapitalo dvigubo apmokestinimo bei fiskalinių pažeidimų išvengimo.

Susitarimuose dėl investicijų skatinimo nustatoma teisinė bazė, kuria siekiama skatinanti abipuses investicijas, suteikiant garantijas, apsaugą nuo ekspropriacijos ir kompensacijas, nustatytas nevaržomas su investicijomis susijusių lėšų pervedimas į užsienį.

Užsienio reikalų ministerija (URM) teigia, kad investicijų skatinimo sutarčių denonsavimas neturės neigiamų pasekmių, jų nutraukimai įsigalios po 12 mėnesių.

Tuo metu denonsavus prieš 25 metus pasirašytą sutartį dėl pajamų ir kapitalo dvigubo apmokestinimo pajamų ir pelno mokesčių tarifai Rusijos gyventojų pajamoms iš Lietuvos šaltinių didėtų nuo 0–10 iki 20 proc., jiems plėstųsi mokesčių bazė.

Šią sutartį denonsuoti pasiūliusi Finansų ministerija yra pabrėžusi, jog Rusija dar pernai nustojo taikyti dalį jos nuostatų.

Lietuvos ratifikuota tarptautinė sutartis yra denonsuojama prezidento teikimu, jo iniciatyva ar pasiūlius Vyriausybei, dėl to dar sprendžia Seimas.

Lietuva jau yra denonsavusi susitarimą su Baltarusija dėl prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo, taip pat praėjusias metais denonsuotas susitarimas dėl pagrindinių bendradarbiavimo per sieną principų, o birželį Seimas denonsavo teisinės pagalbos sutartį su Rusija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų