Pereiti į pagrindinį turinį

Šiurpina barbariška gyventojų kova su balandžiais: aptalžo lazdomis ir sudegina

2023-11-17 11:11 diena.lt inf.

Balandžių likimas mieste kaip reikiant sukiršino vietos gyventojus – vokiečiai su balandžiais kovoja juos žudydami. Plačiau – LNK reportaže.

V. Skaraičio/BNS nuotr.

Turbūt daugelis miesto gyventojų pasakytų, kad balandžiai nėra tarp mylimiausių ir populiariausių paukščių rūšių. Mat, būtent balandžiai apdergia balkonus, parduotuvių vitrinas, palanges ir suoliukus. Žmonėms nelieka vietos švariai prisėsti ir pasigrožėti miestu.

„Per dieną turime išeiti bent 40 ar 50 kartų, kad nuvalytume stalus“, – sakė restorano darbuotoja.

„Buvome atidarę langus, bet tada balandžiai įskrido“, – teigė vyras.

Ypač balandžiais skundžiasi Limburgo miesto Vokietijoje gyventojai.

„Balandžiai tiesiog apdergia visas durų rankenas ir net pačias prekes“, – piktinosi moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vien miesto centre skraido apie tūkstantį šių paukščių. Miestiečiai nusprendė kovoti su balandžiais pačiomis drastiškiausiomis priemonėmis. Miesto taryba paskelbė balandžius kenkėjais. Balsų dauguma nuspręsta, kad balandžiai turi būti žudomi.

„Balandį pirmiausiai reikia apsvaiginti. Jam į galvą smogiama medine lazda, tada jis apsvaiginamas ir jam sulaužomas kaklas“, – sakė ornitologas Berthold Geis.

Po to negyvi paukščiai turi būti sudeginti.

Toks barbariškas paukščių naikinimas šiurpina gyvūnų gerovės sergėtojus. Tad šie kovoja su balandžių populiacija pakeisdami balandžių patelių kiaušinius netikrais.

„Gyvename 2023 metais. Negali būti taip, kad žudome gyvūnus tik todėl, kad šie mus suerzino ar kelia nepatogumų. Tai nepriimtina“, – sakė moteris.

Tačiau pasak miesto tarybos, gyvūnų gerovės specialistų siūloma išeitis kainuoja per daug pinigų. Limburgas turėtų išleisti 90 tūkst. eurų dvejoms balandžių lizdavietėms įrengti ir tik apie 20 tūkst. eurų balandžiams naikinti.

Miesto tarybos nesustabdė net masinis gyventojų protestas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)